Fall Preview: meest verwachte kunstopeningen

 
Anonim

door Blair Pfander 6 jaar geleden

Als het op hoge cultuur aankomt, overtreft niets een kalenderblokkade met spetterende galerijopeningen en grote kunsttentoonstellingen.
Herfst is een bijzonder belangrijke tijd voor de kunstwereld, met musea die hun meest opwindende shows opslaan voor grote debuten in september en oktober. Met onze verzameling van de 10 meest verwachte tentoonstellingen van het seizoen, is alles wat u nog moet doen uw reflecterende museumgezicht oefenen (u weet wat we bedoelen: wenkbrauw gefronste, duim en wijsvinger op de kin).
Welke kunsttentoonstellingen staan ​​er in je agenda?

NEW YORK: Alina Szapocznikow's sculpturale weergaven van haar eigen lichaamsdelen hebben een verontrustende, pseudo-medische kwaliteit, maar laten de heebie-jeebies je er niet van weerhouden om de tentoonstelling van het Museum of Modern Art van haar radicale werk te bekijken. belangrijke stukken van 1955 tot en met 1972. 7 oktober 2012 - 28 januari 2013; moma.org.

Foto: /www.moma.org

LOS ANGELES: Mede dankzij Patti Smiths bestverkopende memoires, Just Kids, die haar relatie met Robert Mapplethorpe vertelt, is er hernieuwde interesse rond de kunstenaar. De aandacht heeft geresulteerd in een grote Hollywood-filmproductie met in de hoofdrol James Franco en een speciale tentoonstelling in het Getty Museum, die zijn grootschalige afbeeldingen en eerdere mixed-media-objecten zal laten zien. 23 oktober 2012 - 24 maart 2013; getty.edu.

NEW YORK: Haroon Mirza maakt visuele en audio-omgevingen met behulp van verouderde technologie zoals draaitafels, luidsprekerkasten en tv-monitoren. En er is geen betere plek om een ​​meeslepende audio / visuele ervaring te hosten dan The New Museum, dat dit najaar meerdere van Mirza's retro-tech kamers zal laten zien. 19 september 2012 - 6 januari 2013; newmuseum.org.

Foto: /www.newmuseum.org

W ASHINGTON DC: Roy Lichtenstein, een sleutelfiguur in de verspreiding van de Pop Art-beweging, is het onderwerp van de retrospectieve herfst van The National Gallery of Art . Dit specifieke werk van Lichtenstein, Look Mickey, werd aangepast van een Disney-strip uit 1960 . 14 oktober 2012 - 13 januari 2013; nga.gov.

Foto: ///www.nga.gov

NEW YORK: Gezien de enorme hoeveelheid werk van Warhol, is het niet verwonderlijk dat The Metropolitan Museum of Art besloot de tentoonstelling van dit najaar onder te verdelen in thematische secties, waaronder 'portretten: beroemdheid en kracht' en 'queer studies: verschuivende identiteiten'. Het meest interessante is dat elk thema verbindingen toont met latere artiesten zoals Ai Weiwei en Jeff Koons . 18 september 2012 - 31 december 2012; metmuseum.org.

Foto: /www.metmuseum.org

LONDEN: De verkenning door de Tate Britain van Pre-Raphaelite schilders omvat humeurig werk van minder bekende meesters als Ford Madox Brown, Edward Burne-Jones en Henry Wallis (wiens spookachtige schilderij Chatterton hierboven is afgebeeld). 12 september 2012 - 13 januari 2013, tate.org.uk.

Foto: /www.tate.org.uk

PARIS: En als we het over Raphael hebben, lijkt de kunstwereld deze Italiaanse Renaissance-schilder dit najaar op het brein te hebben. Een speciale tentoonstelling in het Louvre toont minder bekende werken die hij aan het eind van zijn leven in Rome produceerde. 11 oktober 2012 - 14 januari 2013; louvre.fr.

Foto: /www.louvre.fr

LOS ANGELES: In zijn aankomende tentoonstelling, "Destroy the Picture: Painting the Void, 1949-1962, " zal het Museum van Hedendaagse Kunst een bijzonder aspect van moderne abstracte kunst onderzoeken: de impuls om iemands canvas te vernietigen. Met verschroeide, versnipperd en gekleurd werk van onder meer Alberto Burri en Lee Bontecou belooft deze tentoonstelling een van de meest gedenkwaardige shows van het jaar te worden. 6 oktober 2012 - 14 januari 2013; moca.org.

Foto: ///www.moca.org

PARIS: We denken meteen aan Monet 's waterlelieschilderijen of Degas 'ballerina's wanneer iemand het impressionisme zegt, maar blijkbaar waren de schilders ook bekend om de ongewone zorg en aandacht voor detail waarmee ze mode vertegenwoordigden. Deze herfst, "Impressionisme en mode" in het Musée d'Orsa, toont enkele van de meest stijlvolle weergaven van de beweging van 1860 tot 1880. 25 september 2012 - 20 januari 2013; musee-dorsay.fr.

Welke LA's It-Bloggers rijden