Face Time met "Anna Karenina" kostuumontwerper Jacqueline Durran

 
Anonim

door Leah Bourne 6 jaar geleden


De hoofdrol van Keira Knightley in "Anna Karenina" heeft heel veel geroezemoes gekregen, maar even zoemend zijn de kostuums van de film. Beroemde kostuumontwerper Jacqueline Durran (ze zit achter de kostuums voor twee andere Knightley-films, "Pride & Prejudice" en "Atonement") zei dat ze werd geïnspireerd door alles van vintage Balenciaga-silhouetten tot Charles Worth-jurken tijdens het werken aan deze winter-kaskraker.
De film werd opgenomen in 12 weken en op 100 verschillende sets (er vond één dag opname plaats in Finland toen deze 32 graden onder nul was) en het resultaat is pure mode-fantasie. Durran deelde wat onderzoek voor deze film was en waarom het leuk is dat Russische tsarina mode een moment heeft.
De Vivant: Hoe was het proces om aan deze film te werken?
Jacqueline Durran: Het was heel zwaar werk. Er waren veel kostuums en niet genoeg tijd. Periodedrama's zijn altijd erg moeilijk.
Hoe zag onderzoek voor deze film eruit?
De regisseur, Joe Wright, vertelde me dat hij het niet echt historisch accuraat wilde maken, hij wilde dat de film gestileerd aanvoelde. Het is mijn taak om die visie concreet en echt te maken. We concentreerden ons op de silhouetten van elk personage, waarbij het silhouet uit de jaren 1870 werd genomen, waardoor de details van het oppervlak werden vereenvoudigd, zodat het echt de architecturale eenvoud van couture uit de jaren vijftig had.
De $ 2 miljoen Chanel-sieraden die Keira Knightley in de film draagt, krijgen veel aandacht. Vertel ons erover.
Nooit in mijn ervaring op film heb ik zoveel diamanten en parels gezien. Keira had toegang tot al deze fijne sieraden [als het gezicht van Chanels Coco Mademoiselle-parfum], zoals Anna zou doen. Het was de uitstraling van Anna Karenina die we aan het creëren waren.
Waar moeten kijkers qua kostuum verstandig mee omgaan?
Mijn favoriete [scene] is de volgorde waarin alle vrouwen dansen omdat we alle kleding hebben gemaakt. Dus let daar op.
Heeft Russische mode een moment?
Ik vind het erg leuk om met al die elementen te spelen, de "Anna Karenina" -elementen. Hoe je bont kunt toevoegen, hoe je juwelen kunt toevoegen, hoe je dingen gewoon op een andere manier kunt aankleden.
"Anna Karenina" treft theaters in de VS op 16 november.