Precies wat het dragen van hoge hakken doet aan uw voeten

 
Anonim

door Monica Beyer 2 maanden geleden

Foto: Rizik_pic / Getty Images. Ontwerp: Ashley Britton / SheKnows.

Leuke hoge hakken zijn de kers op de top van een stijlvol ensemble. Het enige probleem is: ze doen pijn als de hel. Sterker nog, soms doen ze zoveel pijn dat we ons niet kunnen afvragen: zijn hakken eigenlijk ok om op de normale te dragen?

Om daar achter te komen, wendden we ons tot de experts. Verderop wegen twee artsen precies in op wat het dragen van hoge hakken aan je voeten is, of je ze vaak moet dragen en wat je kunt doen om pijn te minimaliseren.

Je voet in een hoge hak

Hoge hakken kunnen een geweldig idee zijn, maar ze dragen te veel, en ze kunnen zelfs de structuren van je voeten (en een paar andere lichaamsdelen) beschadigen. "Hoge hakken veroorzaken talloze problemen voor de drager - niet alleen in de voeten, maar ook in de enkels, knieën en zelfs de rug", legt podoloog Dr. Julie Schottenstein uit. "Hielen zorgen ervoor dat het lichaamsgewicht wordt overgebracht naar de bal van de voet, wat leidt tot meer pijn in dit gebied, genaamd metatarsalgie."

Helaas houdt het slechte nieuws daar niet op. Ze legt uit dat het hijsen van uw lichaamsgewicht op de bal van uw voet beknelde zenuwen (neuromen) en stressfracturen kan veroorzaken. Het zorgt er ook voor dat je knieën en heupen naar voren schuiven, wat betekent dat je rug moet proberen zich aan te passen door achteruit te gaan. En hakken kunnen ook je tenen samendrukken, wat kan resulteren in dingen als hamertenen en ingegroeide teennagels.

MEER: De favoriete schoen van dit seizoen zal ervoor zorgen dat je je dijbeentjes niet raakt

"Langdurig dragen van hoge hakken kan ook leiden tot een verkorting van de achillespees en de spieren die leiden tot spierpijn, spasmen en krampen in de benen na het dragen van schoenen, " legt Schottenstein uit. Dit kan ook betekenen dat u meer kans op letsel hebt als u platte schoenen draagt, bijvoorbeeld tijdens het sporten of gewoon rondloopt.

Over het algemeen, ouch .

Zijn sommige hakken beter dan anderen?

Ja, zegt Schottenstein, er zijn schoenen met hakken die veel beter voor je voeten zijn dan andere. "Bij het kiezen van een hoge hak om te dragen, is het het beste om te zoeken naar een hiel of wig die 2 inch of minder is - [plus], een goede hoeveelheid ruimte in de teenkast van de schoen, zodat de tenen niet krap zijn, " ze legt uit. "Kussen aan de voorkant van de schoen, onder de bal van de voet, is ook belangrijk om te proberen en pijn te voorkomen."

MEER: niet-zo-basale witte sneakers staan ​​op het punt je go-to-shoe te worden

Maar als je helemaal geen risico wilt lopen, zegt dr. Barbara Bergin, orthopedisch chirurg bij Orthopedics, Sports and Rehabilitation Associates, dat platte schoenen met een brede teenkast het beste zijn. Platte schoenen zullen je tenen niet in een kleine ruimte dwingen en je lichaamsuitlijning uit balans brengen, dus dat zijn je beste gok, legt ze uit.

Dus geen hakken

.

Ooit?!

Niet zo snel - het is niet allemaal slecht nieuws. Er is misschien een medische reden waarom je hakken zou moeten dragen, volgens Schottenstein. "Voor sommige voetaandoeningen, zoals plantaire fasciitis, is het dragen van een kleine hak echt nuttig en het dragen van zeer platte schoenen wordt afgeraden, " legt ze uit. "Het dragen van een kleine hak, minder dan 2 inch, kan de boog echt doen opheffen, wat ongemak verlichten en helpen de fascia te strekken."

MEER:

En als je de perfecte set hakken hebt om bij die ene geweldige outfit te passen, is alles niet verloren. Zoals met veel leuke dingen in het leven, is matiging cruciaal. "De sleutel tot het dragen van hakken in het algemeen is om het met mate te doen - zowel in de tijd (drie uur of minder) als in de frequentie, afwisselend in het dragen van schoenen met meer steun, " legt Schottenstein uit.

Met andere woorden, zorg ervoor dat je een paar comfortabelere schoenen hebt om uit te glijden als je verwacht dat je avond doorgaat, maar je voeten doen pijn. Maar meestal, als je over een optimale gezondheid van de voeten nadenkt, kies dan een platte schoen met voldoende ruimte voor je tenen zodat je voeten gelukkig zijn en blijven.

Oorspronkelijk gepost op SheKnows.