Elke single Beyoncé Album Gerangschikt

 
Anonim

door Lisa Levine 3 maanden geleden

Foto: Larry Busacca / PW18 voor entertainment / Getty Images.

Schrijven over de meerdere successen van de albums en singles van Beyoncé zou eindeloze pagina's opleveren van nummer één hits, nationale en internationale prijzen, meerdere massale wereldtours en, laten we niet vergeten, het perfecte, niet-zo-persoonlijke leven.

Gedurende haar carrière heeft Beyoncé wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht, waardoor ze een van 's werelds best verkopende muziekartiesten is. Ze heeft ook 22 Grammy Awards gewonnen en is de meest genomineerde vrouw in de geschiedenis van de award. Ze was twee jaar op rij opgenomen in Time Magazine's 100 meest invloedrijke mensen ter wereld en Forbes rangschikte haar als de meest krachtige vrouw in entertainment op hun 2015 en 2017 lijsten.

Het laatste nieuws van de veelgeprezen singer-songwriter is haar wereldtournee 'On the Run II' met echtgenoot en collega-muzikant / mogul Jay-Z, die ze ook haar gezamenlijke album van 2018, Everything Is Love, heeft uitgebracht. Deze tournee de tweede keer dat het paar samen op tournee is gegaan sinds hun originele "On the Run" -tournee van 2014, die destijds hun beide albums ondersteunde.

In een niet-zo-definitieve ode aan Bey rangschikken we haar eerste zes solo studio-albums tot nu toe. Zelfs als je niet helemaal meedoet met onze ranglijst, is het moeilijk te ontkennen wat een ongelooflijke carrière ze in zo'n korte tijd heeft gehad.

6. B'Day

Foto: Amazon

B'Day is het tweede studioalbum van Bey en werd uitgebracht om samen te vallen met haar 25ste verjaardag in 2006. Met muziekstijlen variërend van funkinvloeden en balladry tot hiphop en R & B (met zelfs enkele live instrumentatie), dit album was een commercial succes en bracht zes singles uit, waaronder een van haar meest succesvolle aller tijden, "Irresplaceable."

KEY TRACKS : Deja Vu, onvervangbaar, mooie leugenaar

B'Day, $ 9 bij Amazon

MEER: 10 Hilarische Beyoncé-interviews die ons wensten dat ze nog steeds druk uitoefende

5. 4

Foto: Amazon

4 viert het eerste album dat werd uitgebracht nadat Bey professionele banden had verbroken met haar vader en manager. Dit was ook haar 4e studioalbum (vandaar de naam) en werd beschouwd als een meer intieme, persoonlijke LP die de nadruk legde op onafhankelijkheid, vrouwelijke empowerment en zelfreflectie. Dit album had vijf internationale singles, waaronder het vrouwelijke empowerment-lied 'Run the World (Girls)'.

KEY TRACKS : Run the World (Girls), Best Thing I Never Had, Party, Love on Top

4, $ 4 bij Amazon

4. Ik ben

.

Sasha Fierce

Foto: Amazon

Ik ben

.

Sasha Fierce was Bey's derde opeenvolgende nummer één soloalbum in de VS Dit album introduceerde "Sasha Fierce", het alternatieve ego van de zanger, een expressieve, agressieve artiest die een schril contrast vormt met de beruchte private en gereserveerde Bey IRL. Het album introduceerde ook de nu iconische "hand-flip" -beweging van de videoclip "Single Ladies" van de zanger.

In de eerste release werd dit album geformatteerd als een dubbelalbum met de eerste schijf getiteld I Am met slow en midtempo pop en R & B ballads, en de tweede, Sasha Fierce, met meer uptempo beats die electropop en dance genres vermengden. Met zeven Grammy-nominaties won dit doorbraakalbum een ​​recordverzameling van zes overwinningen, de meeste prijzen die een vrouw in één nacht won.

KEY TRACKS : Als ik een jongen was, alleenstaande dames (stop er een ring op), Diva, Ego, Why Do not You Love Me

ik ben

.

Sasha Fierce, $ 10 bij Amazon

MEER: 11 Power Suits om te winkelen na het bekijken van de nieuwe muziekvideo van Beyoncé

3. Beyonce

Foto: Amazon

Ontwikkeld als een "visueel album", werd de release van Beyoncé vergezeld door niet-lineaire korte films die haar muzikale concept illustreren dat tijdens de productie werd bedacht. Om nog meer drama te creëren, werd dit album zonder aankondiging of promotie willekeurig digitaal overgebracht naar de iTunes Store en debuteerde het nog steeds op nummer één. De verrassende daling van het album was het moment van het "breken van het internet" van 2013 toen het werd uitgebracht, en werd tot dat moment het snelst verkopende album in de geschiedenis van de iTunes Store.

Beyoncé was een zeer eclectisch album, met een mix van experimenteel materiaal dat hedendaagse R & B combineert met elektronische en soulmuziek, samen met thema's als vrouwelijke empowerment en sensualiteit. Het markeerde een meer volwassen en persoonlijk aanbod, zowel qua geluid als qua tekst, en critici prezen de nieuwe, introspectieve Beyoncé.

KEY TRACKS : Drunk in Love, Pretty Hurts, Flawless

Beyoncé, $ 16 bij Amazon

2. Dangerously in Love

Foto: Amazon

Dangerously in Love was het debuut soloalbumalbum van Beyoncé tijdens de pauze van haar meidengroep Destiny's Child. Met dit albumdebuut bewees Beyoncé dat ze een solo-ster was (niet dat iemand daaraan twijfelde). Ze diende ook als uitvoerend producent op het album, nam een ​​bredere rol in haar productie op zich en schreef mee aan de meerderheid van de nummers.

Hoewel dit album misschien tot nu toe haar meest kritisch bejubelde album was, bracht dit debuut haar op de kaart als een kracht waarmee rekening moest worden gehouden en was het een wereldwijd commercieel succes, verdiende Bey vijf Grammy Awards en produceerde twee Amerikaanse Billboard Hot 100-hits met haar liedjes " Crazy in Love "en" Baby Boy. "

KEY TRACKS : Crazy in Love (ft. JAY-Z), Baby Boy (ft. Sean Paul), Me, Myself and I, Naughty Girl

Dangerously in Love, $ 13 bij Amazon

1. Limonade

Afbeelding Met dank aan Amazon

Het nieuwste en waarschijnlijk meest productieve album van Beyoncé is tot nu toe Lemonade . Dit was haar tweede "visuele album" (haar eerste was haar titelloze Beyoncé), evenals een conceptalbum dat werd vergezeld na zijn release met een film van 65 minuten die exclusief op HBO werd uitgezonden.

Dit album omvat een breed scala aan muzikale genres, zoals pop, reggae, blues, rock, hiphop, soul, country en electronic, en heeft gastvocalisten van Kendrick Lamar tot The Weeknd en Jack White.

De release was net zo uniek als het album zelf - het werd beschikbaar gesteld voor online streaming via haar gelijktijdige streaming-service Tidal, waarna het de volgende dag werd vrijgegeven voor betaalde aankopen. Later werd het online gelanceerd voor aankoop via track of album en een paar dagen later bij fysieke retailers.

Rolling Stone heeft Lemonade als nummer één op de jaarlijkse jaarlijst vermeld. In 2017 bracht Beyonce een limited edition Lemonade box-set uit met een dubbele vinyl-LP en een boek getiteld "How To Make Lemonade, " met een reeks foto's en achter de schermen de presentatie van het album.

Lemonade was ook een van haar meest veelgeprezen albums en genomineerd voor negen Grammy Awards. Het werd ook vermeld als het zesde grootste album gemaakt door een vrouw aller tijden door NPR, en Metacritic noemde het het tweede meest veelgeprezen album van 2016. (Het nummer één album van 2016 volgens critici, was Nick Cave & The Bad Seeds ' Skeleton Tree .)

KEY TRACKS : Formation, Sorry, Hold Up, Freedom (feat. Kendrick Lamar), Daddy Lessons (feat. The Dixie Chicks)

Limonade, $ 18 bij Amazon

Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op Spy.com. Dit is e-commerce inhoud. Als u iets koopt door op een link in dit artikel te klikken, ontvangen we mogelijk een kleine commissie van de verkoop.