Entertaining 101: Plan een dinerfeest

 
Anonim

door Valeria Nekhim 5 jaar geleden

De twee belangrijkste regels voor het hosten van een geslaagd etentje zijn: Plan vooruit en houd het simpel. Deze zijn van toepassing op alle aspecten van het evenement, van de gastenlijst tot de tafelinstellingen, maar ze zijn vooral belangrijk om te onthouden als het gaat om het kopen en koken van de eigenlijke maaltijd. En omdat het moeilijk is om een ​​etentje zonder eten te geven, hebben we een aantal tips (en een tijdlijn om u door het hele proces te begeleiden - te beginnen met de boodschappenlijst en eindigend met het dessert.) Bon appetite !
1 WEEK VOORDAT
Plan het menu:
Emma Christensen, de receptenredacteur achter voedselblog Kitchn, stelt bij de beslissing om te serveren, vast te houden aan eenvoudige gerechten die niet meerdere reizen naar de supermarkt (of winkels) vereisen en die niet te veel last-minute werk vereisen. Als je een aanzienlijk deel van de maaltijd voor de avond van kunt klaarmaken, zal het tijd vrijmaken om je te concentreren op andere elementen van het feest, zoals bijvoorbeeld het maken van de perfecte afspeellijst.
Christensen's truc om dit te laten gebeuren is om een ​​balans te hebben tussen drie soorten gerechten: gerechten die een tot drie dagen vooruit kunnen worden gemaakt, snel te koken of snel te monteren gerechten om de dag van het feest te maken, en bereid voedsel dat kan lokaal worden gekocht, zoals een taart of kaas. Het doel is om het werk uit te spreiden om te voorkomen dat je moe of gestrest raakt.
Omdat er een eindeloze reeks gerechten is om uit te kiezen, helpt het ook om het menu rond een gemeenschappelijk thema te centreren, zoals Amerikaans comfort food of Indian Vegetarian. Zorg ervoor dat u ook controleert of uw gasten voedingsbeperkingen of allergieën hebben. En het is niet nodig om overweldigd te raken en te veel opties aan te bieden - uw gasten zullen een paar heerlijke gerechten waarderen op een groot aantal middelmatige gerechten.
Bovendien, tenzij je zelfverzekerd en ervaren bent in de keuken, is het waarschijnlijk verstandig om in dit stadium een ​​recept uit te proberen, of met een recept te beginnen. Qua recepten is er geen tekort aan voedselblogs en boeken, en sommige sites, zoals Rachel Ray's, bieden zelfs de hele avond complete menu's.
Nadat u heeft besloten wat u gaat gebruiken, raden we u aan alle ingrediënten op te slaan die u nodig heeft en waar u ze naartoe moet halen. Bel van tevoren je lokale slager, viswinkel of bakker om te zien hoeveel tijd van tevoren je een bestelling moet plaatsen voor een bepaalde groepsgrootte. Plan verder uit wanneer je wat gaat bereiden en koken.

3 DAGEN VOORDAT
Eten Winkelen, Prep Worken en Invriezen:
Hoewel vlees en vis voor het grootste deel alleen de dag ervoor kunnen worden gekocht, kunnen de meeste ingrediënten drie dagen voorafgaand aan het feest worden gekocht. Voor drankjes is het een goede vuistregel om drie flessen wijn te hebben voor elke vier gasten.
Als je dit nog niet hebt gedaan, kijk je recepten na en bedenk je welke of welke delen van een (zoals een saus) je op dit moment kunt maken en kunt invriezen. Verse pasta, broodjes, taartbodems en zelfs dingen zoals soepbases en sauzen kunnen allemaal in deze fase worden bereid en in de vriezer worden bewaard. Zorg ervoor dat dit voedsel de nacht ervoor een nacht eerder dooit.
EEN DAG VAN TE VOREN
Bereiden van eten, koken en het instellen van de tafel:
Pak het vlees, de vis en de andere items die je eerder niet kon krijgen. Nu kunt u het vlees laten marineren als dat nodig is. Kook daarnaast wat je maar kunt, dat de volgende dag net zo goed smaakt.
Aangezien het hakken van groenten vaak het meest tijdrovende deel van een recept is, is het logisch om het de dag ervoor te doen, waardoor u meer tijd heeft om te ontspannen en de dag van het diner te hergroeperen. En als je 's nachts alles wilt laten weken, zoals bonen bijvoorbeeld, is dit het juiste moment.
Als de tijd aan je zijde is, ga je gang en plaats je de tafel en schik je de bloemen en andere versieringen. De bonus van dit te doen is als je iets mist, kun je het de volgende dag krijgen. Je kunt ook het barstation rangschikken als je er een hebt en de dienbladen en kookgerei uitzoeken die je de volgende dag nodig hebt.

DE DAG VAN
koken:
Voltooi het koken en probeer de afwas te doen om de keukenruimte vrij te maken en een grote puinhoop aan het einde van de nacht te vermijden. Delegeer de deur open voor iemand anders, zodat u niet wordt afgeleid door inkomende gasten als u nog last-minute moet voorbereiden. Dit is waar het hebben van hapjes die gasten zelf kunnen bedienen, zoals kaas of hapjes, handig is.
Vergeet niet je feestkleren aan te trekken, de muziek op te zetten en vooral veel plezier te hebben!
MEER:
Vermakelijk 101: Hoeveel alcohol moet je kopen voor een feestje?
Vermakelijk 101: Hoe te beslissen Wie te nodigen voor een feestje en hoe het te doen