Timpano eten met Stanley Tucci

 
Anonim

door Leah Bourne 6 jaar geleden

Ja, Stanley Tucci speelde in een aantal van onze favoriete films ( The Hunger Games, The Devil Wears Prada en Easy A om er maar een paar te noemen) maar wist je ook dat hij een serieus geweldige chef-kok is? De foodie-legende van Tucci is in opkomst sinds hij 1996's Big Night schreef, starred en regisseerde , een film over twee broers die in de jaren vijftig een Italiaans restaurant in New Jersey exploiteerden. Zijn off-screen foodie-persona is ook een van de legende - in zijn huis in Westchester heeft Tucci een gigantische pizzaoven met stenen, waar diners niet ontbreken. Toen hij zich klaarmaakte om te schitteren in Julie & Julia met Meryl Streep, vertelde Tucci aan Streep dat ze samen moesten koken om zich voor te bereiden.
De liefde van de acteur voor koken komt van grootmoeder, Concetta Tropiano, een traditie die Tucci heeft voortgezet door het delen van familierecepten in een reeks kookboeken, zijn laatste The Tucci Cookbook, dat vorig jaar werd gepubliceerd. Het boek combineert Noord- en Zuid-Italiaanse gerechten van beide kanten van zijn familie en bevat wijnarrangementen.
Ter viering van de recepten in het boek, organiseerde Tucci naast zijn familie een diner in Soho House, bereid door Andrea Cavaliere en de Duitse Lucarelli, ten voordele van de Voedselbank voor New York City. "We eten heel goed vanavond vanwege mijn familie, " zei Tucci, erkennend de grote rol die zijn familie had bij het maken van de recepten in het boek. Items geserveerd voor het diner inclusief mosselen gebakken op de halve schaal, Venetiaanse seafood salad en gevulde artisjokken in combinatie met Grey Good Cherry Noir cocktails en Italiaanse wijnen.
Het middelpunt van de maaltijd was timpano, een enorme met deeg omhulde trommel van ziti, salami, provolone, eieren en tomatensaus die 16 dient. De Tucci-familie maakt één elke kerst en het gerecht speelde in Big Night, waarna de acteur constant gevraagd om het recept. "Het is een oud gerecht, " legde Tucci uit. "Het was vele jaren geleden gekookt, maar het is nog steeds goed." Het gerecht komt uit Calabrië, Italië, waar leden van de Tucci vandaan komen. Naast de familie-affaire van het evenement, sneed Stanley Tucci Sr. ( foto rechts ) plakjes (en genereuze) voor gasten.
Tucci's grootste hoop voor het kookboek is dat de recepten erin worden overgeleverd aan de volgende generatie van zijn familie. "Dat was de aanzet voor het boek, " snauwde hij. "Gelukkig houden al mijn kinderen van eten."