De definitieve gids voor het uitdragen van je wenkbrauwen

 
Anonim

door Nykia Spradley 1 maand geleden

Foto: ImaxTree.

Zoals stemmingsveranderend en gezichtbepalend als een rode lip kan zijn, hebben wenkbrauwen een vergelijkbare kracht om een ​​gezicht volledig te transformeren. Maar als je de eeuwige worsteling van spaarzame bogen hebt meegemaakt of je bent in de herstelmodus beland van een ongelukje, dan is alles niet verloren! Het goede nieuws is dat je ze kunt laten groeien.

Verderop, delen twee experts wat je wel en niet moet doen om van je aartsvijanden je meest krachtige bondgenoot van het gezicht te maken.

MEER: De allerbeste producten voor spaarzame wenkbrauwen

Ga naar de root van de materie

Brow deskundige Giselle Soto zegt dat interne factoren zoals slechte voeding, alopecia, veroudering, hormonen en stress even verantwoordelijk kunnen zijn als meer voor de hand liggende redenen voor dunne wenkbrauwen, zoals overdweezing, die ervoor kunnen zorgen dat de haarzakjes inactief worden en verstopte poriën van make-up en crèmes, waardoor het haarzakje niet opengaat en de groei remt.

Het zal enige tijd duren om erachter te komen wat u tegenhoudt van uw beste wenkbrauwen. Soto zegt dat als je altijd dunne wenkbrauwen hebt gehad, de kans bestaat dat ze niet meer zullen groeien dan de huidige staat waarin ze zich bevinden. Als je echter eenmaal het probleem hebt, is het de moeite waard om een ​​paar aanpassingen aan je dieet aan te brengen. en verzorgingsroutine om te zien of je veranderingen opmerkt.

Geef het tijd

In vergelijking met de rest van het haar op ons lichaam, hebben wenkbrauwen de neiging iets meer tijd nodig te hebben en over te halen om te ontkiemen, dus probeer geduldig te zijn. "Helaas kun je haar niet stimuleren om sneller te groeien dan je lichaam van nature zou doen. Het eten van een schoon dieet verhoogt je kansen, maar wenkbrauwhaargroei kost tijd, "zegt Soto.

Als je een wenkbrauwfoutje hebt gehad, kan het gewoonlijk zes tot acht weken duren voordat je wenkbrauwen volledig teruggroeien. Hoewel iedereen een andere huidregeneratietiming heeft, is dit de minimale hoeveelheid tijd die je nodig hebt om een ​​verschil te zien in dit specifieke gebied.

MEER: 5 dingen die ik heb geleerd na het verfrissen van mijn microbladige wenkbrauwen

Probeer een serum

Het zal een liefdesarbeid worden, maar Soto zegt dat als je bereid bent om de tijd in te nemen, de beste manier om je bogen te laten groeien, is om je te verbinden met een wenkbrauwserum. Je kunt er zelf een mix van maken met gelijke delen ricinus, vitamine E en arganolie (elk 1 theelepel), of een laagje castor, rozemarijn of essentiële olie van lavendel erop elke dag.

"Masseer de olie in je wenkbrauwen gedurende twee tot drie minuten voor het slapengaan, laat het een nacht staan ​​en was het de volgende ochtend af", legt Soto uit. Als u de voorkeur geeft aan een in de winkel gekochte behandeling, moet u zoeken naar ingrediënten zoals peptiden, keratine en biotine, die allemaal helpen de haren en follikels te stimuleren en op te bouwen en weer op te bouwen.

ImaxTree.

Wees voorzichtig bij het vormgeven

Of je nu een wassende liefhebber bent of liever draadtrekt dan een pincet, zowel Soto als Jaimineey Patel, hoofd van de training bij Blink Brow Bar London, zijn het erover eens dat de manier waarop je vorm bepaalt, invloed heeft op hoe je wenkbrauwen groeien. "Waxen zorgt ervoor dat het wenkbrauwhaar in de langzaamste mate teruggroeit in vergelijking met alle andere vormgevingsmethoden", zegt Soto, die opmerkt dat sugaring ook een vergelijkbaar groei-effect heeft als waxen. Als je liever inrijgt of scheert, zal het haar sneller teruggroeien, maar houd het in gedachten dat het ook een stekelige rand zal krijgen, wat invloed zal hebben op hoe het eruit ziet en hoe je fill-in (met producten) eruitziet.

Patel zegt dat overplukken een belangrijke factor is bij slechte haargroei. Ze raadt aan om het epileren helemaal te vermijden, maar zegt dat als je niet kunt weerstaan, zorg ervoor dat je alleen de haren verwijdert die buiten je wenkbrauw vallen.

Let op je huidverzorging

Veel exfolianten en afpelmaskers zijn extreem hard op het gebied van de wenkbrauwen, waardoor het haar eruit zal vallen. Patel voegt eraan toe dat alle strenge producten, zoals gezichtsbehandelingen op basis van alcohol, dehydrateren naar de huid en vermeden moeten worden rond het voorhoofd. Het kan het natuurlijke vocht verwijderen dat je wenkbrauwen nodig hebben om te bloeien.

MEER: 15 beroemde vrouwen waarvan de wenkbrauwen grote makeovers hebben gekregen

Camouflage van de patches

Terwijl je zes weken voordat je nieuwe haren invult uit wacht, gebruik je een zachte poeder en markeerstift om de schrale plekken te verbergen. "Het contrast tussen de lichte markeerstift en het donkere wenkbrauwpoeder camoufleert de schaarse gebieden", zegt Soto.

Patel beveelt een wenkbrauwgel aan verrijkt met mini-microvezels om kleine wenkbrauwhaartjes te bedekken en de illusie te wekken van dikkere, vollere wenkbrauwen, of een wenkbrauwpen of -potlood met een fijne, wendbare tip die u kunt gebruiken om voorzichtig opwaartse slagen te maken via de wenkbrauw tot lijkt op wenkbrauwharen. Als je klaar bent om te groeien, of op zijn minst eruit ziet zoals je bent, geef dan een van deze voorhoofdboosters een go:

Blink Brow Bar London Brow Build Gel

Kleine kleine microvezels in een getinte gelbasis kleven aan dunne plekken zodat het lijkt alsof je wenkbrauwen een stuk voller en dikker zijn dan ze in werkelijkheid zijn.

$ 28 bij Net-a-Porter

RevitaBrow Advanced

Hoewel het geen wenkbrauwformule is, zorgt deze verzorgende conditioner die peptiden, lipiden, biotine en groene thee-extract bevat voor gecompromitteerde wenkbrauwen welke huidverzorgingsserums voor een gestreste huid zorgen.

$ 110 bij Revitalash

Profiteer van Brow Contour Pro

Klik op elk van de vier zijden van deze basisbackback-pen voor basisscholen om te vullen, vorm te geven, te markeren of te definiëren.

$ 34 bij Benefit Cosmetics

BrowFood Velvet 3D Brow Glide

Vul en gebruik een formule die een vloeibare pomade, verdikkingsgel, stylingwas en conditioner in één is. Het is echt gepigmenteerd, zodat het lijkt alsof je wenkbrauwen getint zijn en als je er eenmaal op veegt, blijft het voor de dag op de plaats.

$ 24 bij Lashfood

Joah Brow Down to Me Precision Brow Pencil

Gebruik een superfijne top om het uiterlijk van natuurlijke wenkbrauwharen opnieuw te creëren en vervolgens het einde van de spoolie om alle zwerfdieren op hun plaats te borstelen.

$ 9 bij CVS