Ter verdediging van het schaamteloze post-babylichaam Instagram van Caroline Berg Eriksen

 
Anonim

door Korin Miller 5 jaar geleden

Je hebt misschien het nieuws gehoord over fitnessblogger Caroline Berg Eriksen, die meteen na de bevalling terugkeerde naar haar pre-baby lichaam of ernaast.

Foto: @ fotballfrue / Instagram

Zo niet, dan is hier een korte samenvatting: Caroline was in een mum van tijd weer mager, plaatste een foto van zichzelf in ondergoed op Instagram (zoals iemand dat doet) vier dagen na de bevalling, en de wereld ging verder met haar te haten. Zoals, veel plezier. De Daily Telegraph noemde haar 'genetisch vreemd', terwijl een blogger haar foto 'een oorlogsdaad' noemde. Wowza.

Babygewicht - en hoe het te verliezen - is de laatste tijd een groeiend gespreksonderwerp geweest. We zijn geobsedeerd door Kim Kardashians babygewicht en zwangere gewichtheffer Lea-Ann Ellison doet Crossfit slechts een paar weken voor de bevalling. Aan de andere kant analyseren we hoe snel Jessica Simpson haar babygewicht kan verliezen, en Kate Middleton 's piepkleine post-babylichaam. Er is een bizarre fascinatie voor hoeveel gewicht vrouwen dragen tijdens de zwangerschap en hoe snel ze het kunnen afschudden als hun baby het pand heeft verlaten.

Ik ben niet het selfie-type, maar mijn gewicht was bijna normaal, kort nadat ik mijn zoon had bevallen. Begrijp me niet verkeerd - dit was een grote verrassing. Zoals de meeste vrouwen verwachtte ik volledig dat ik in de nabije toekomst zwaarder dan normaal zou zijn. Ik was geschokt toen, een dag na het hebben van een baby, mijn maag vrij dicht bij normaal leek. Een paar weken later had ik mijn eigen run-in met een weerspannigheid van het internet toen ik een uitstapje naar het strand maakte en met een nieuwe kleine plus in een bikini rondhing.

Ik een paar dagen voordat ik een baby kreeg; Op het strand kort daarna (gratie aan het strand-geïnduceerde jaren '80 haar)

Ik plaatste de foto in een serie foto's van mijn kraamvakantie en IEDEREEN heeft er commentaar op gegeven.

Ik hoorde alles variërend van "Ik haat je" tot "Je bent te dun" en mijn persoonlijke favoriet, die in mijn gezicht lag: "Nou, duidelijk, je bent gewoon gestopt met eten" (interessant genoeg, dit werd gezegd terwijl Ik was een bacon cheeseburger aan het eten, dus

.

duidelijk). Een familielid dat een tijdje heeft gedwaald om af te vallen nadat ze een baby had, zei: "Oké, nou, je weet wel, het is moeilijker om het gewicht te verliezen na het tweede kind, dus maak je klaar voor de volgende keer." Goed om te weten!

We hebben allemaal geleerd dat het niet oké is om commentaar te leveren op het gewicht van een vrouw, maar tijdens de zwangerschap en na de bevalling lijkt het erop dat alle weddenschappen uit zijn, vooral als je niet veel wint, of snel afslaat.

Het gewicht van de baby is - of zou moeten zijn - iets persoonlijks en elke vrouw is anders. Ik herhaal - elke vrouw is anders! Ik heb een vriendin die het gewicht niet heeft verloren voordat haar dochter twee jaar oud was. Zoals veel vrouwen was het moeilijk voor haar en ze was verrukt toen ze eindelijk weer aan het vechten was. (Ze omhelsde ook haar rondingen terwijl ze die had en het is de moeite waard om op te merken, ze zag er prachtig uit.) Ik heb ook verschillende vrienden die het ziekenhuis in hun pre-zwangerschapskleding hebben verlaten, en ze kregen veel dezelfde reacties als ik.

Voor de duidelijkheid, ik weet dat ik geluk heb, maar ik ben ook van nature dun en ik werd niet gek toen ik zwanger was. Het is niet zo dat ik elke avond ijs en friet at. Ik at (meestal) gezond en werd geoefend. Maar ik weet ook dat ik een veel gemakkelijkere tijd had met het verliezen van het gewicht dan veel van mijn vrienden. Ik weet dat veel vrouwen worstelen om af te vallen nadat ze een baby hebben gekregen en ik heb het geluk dat ik daar niet doorheen hoefde te gaan terwijl ik jongliep met een ernstig gebrek aan slaap en probeerde uit te vinden hoe ik een baby in leven kon houden. Ik weet dat sommige beroemdheden meteen terugveren en het stelt onrealistische verwachtingen voor vrouwen als geheel. Maar aan de andere kant is er een solide deel van de bevolking dat eenvoudig het gewicht en het gewicht van de baby verliest. Is het echt eerlijk om er een hekel aan te hebben?

Natuurlijk zullen we allemaal opmerken hoe een vrouw eruit ziet als pre- en post-baby, en we gaan waarschijnlijk oordelen - het is gewoon de menselijke natuur. Houd er wel rekening mee dat het gemakkelijk is om online hard te zijn en dat richt je op een vrouw die belachelijk hormonaal is. Misschien moeten we allemaal letten op de vele campagnes tegen pesten die ons aansporen elkaar meer te steunen. En met 'elkaar' bedoel ik zowel bochtige als magere meisjes.

Korin Miller is de hoofdredacteur van StyleCaster. Ze woont in Brooklyn met haar man, 9 maanden oude zoon en hyperactieve hond. Ze heeft een ongezonde verslaving aan gifs.