De trend van de koude schouders staat op het punt letterlijk te worden en ik voel me er raar over

 
Anonim

door Hilary George-Parkin 2 jaar geleden

Foto: Getty Images

Sweaters . Zelfs het woord roept beelden op van knetterende open haarden, dampende mokken thee en overnachtingen op de bank, weg van de kou. Omdat truien gezellig zijn. Ze zijn warm. Ze zijn allemaal geweldig over vallen, gewikkeld in een nubby gebreide verpakking. Maar dit seizoen is mode vastbesloten om dat allemaal te verpesten.

Typ 'koude schoudertrui' in de winkelzoekmachine ShopStyle en u krijgt bijna 2.000 resultaten, alle herhalingen van de alomtegenwoordige schouderuitsparingstrend van de zomer, weergegeven in kabelbreisel, kasjmier en wol. In alle andere opzichten zijn het gewone truien - onschadelijke coltruien, slouchy truien, stretchy cropped knits. Behalve, natuurlijk, hebben truien over het algemeen het voordeel dat je je schouders warm houdt; deze doen dat niet.

In tegenstelling tot off-the-shoulder stijlen (1700 resultaten), hebben koude-schouder truien niet de neiging om decolleté bloot te leggen - ze hebben een volledige dekking afgezien van de opvallende gaten in beide armen, sommige lang en hangend, anderen onthullen nette ronde cirkels van vlees. Wat de vraag oproept: is schouderventilatie echt iets dat we in onze gebreide kleding hebben gemist? Of vragen we gewoon om ongemakkelijk koud te zijn van de borsten omhoog?

Oké, ik snap dat het blote schouder-ding sexy is - ik ben zelfs aan boord met off-the-shoulder truien (vooral omdat ze naar boven of naar beneden kunnen worden aangepast, afhankelijk van hoe koud het is).

Het is meer het pure overwicht van de knipstijlen die ik een beetje lachwekkend vind: je kunt meer dan een grote laten vallen op het schouderloze vest van Vera Wang, of Topshop's meer budgetvriendelijke geribbelde optie (met ruches rond de gaten, voor het geval ze waren niet vanzelfsprekend genoeg). Als je van asymmetrie houdt, is Tibi's oversized breisel, gehavend aan de ene arm maar niet aan de andere, misschien wel het kaartje, terwijl de muilhals van Jonathan Simkhai een beroep moet doen op iedereen die probeert de mannen in hun leven te verwarren (uitsparingen: sexy! dweil polsen:?!?)

Tibi-uitsparing Oversized gebreide trui, $ 395; bij Net-A-Porter

Kimchi Blue Kia Deep-V koude schouder trui, $ 55; bij Urban Outfitters

Page Sweater, $ 148; bij Rebecca Minkoff

Maya-trui, $ 325; bij Ramy Brook

Zwarte lange mouwen koude schouder trui, $ 75; bij JOA

Vera Wang-vest met koude schouders, $ 1, 095; bij Farfetch

Topshop Ruffle Cold-Shoulder Sweater, $ 68; bij Nordstrom

Take It Away Cold Shoulder Sweater, $ 68; bij Nasty Gal

Derek Lam Cold Shoulder geribbelde trui, $ 995; bij Farfetch

Ivoor koude schouder gebreide rok set, $ 144; bij Pixie Market

Torrence Cold Shoulder Sweater, $ 398; bij Elie Tahari

Fluwelen uitgesneden schouder trui, $ 39, 90; bij Zara

Zee Cold-Shoulder Sweater, $ 149, 50; bij Club Monaco

Jonathan Simkhai Loopy Yarn Cold Shoulder Pullover, $ 525; bij Moda Operandi

Lumiere koude schouder trui, $ 35, 99; bij Shoptiques

Artelier Cold Shoulder Sweater, $ 295; bij Nicole Miller

Proenza Schouler Uitgesneden schouder trui met ronde hals, $ 905; bij Matches Fashion

De 32 beste Instagrams van Katy Perry, ter ere van haar 32e verjaardag