Celebrity Chef Danny Boome over Kitchen Essentials, Cooking Injuries en New York's Best Steak

 
Anonim

door Marni Golden 6 jaar geleden

Landing van het optreden als gastheer van ABC's nieuwe zaterdagochtend kookprogramma "Recipe Rehab" (dat op 6 oktober in première ging) is niet iets dat Danny Boome ooit had kunnen bedenken voor zichzelf opgroeien. De Britse autochtone begon tenslotte zijn carrière als professionele hockeyspeler, gevolgd door een universiteit waar hij marketing studeerde en uiteindelijk werd hij een manny (oppas) voor een groot gezin in de Zwitserse Alpen. De laatste post is waar Boome zijn mouwen oprolde en eerst naar de keuken dook, omdat hij verantwoordelijk was voor het voeden van deze grote familie en het voorbereiden van feesten op grote diners.
Na het krijgen van de kookbui bracht Boome een korte periode door in de beroemde kookschool The Grange, die hij verliet om zijn handen vuil te maken (opnieuw), een half jaar doorbrengen in de Canadese bush gevolgd door tijd in Spanje, waar hij letterlijk de kunst van het beheersen van jagen en verzamelen.
Uiteindelijk werkt Boome nu bij Asia de Cuba in Londen en is nu een standvastige New Yorker (hij is al vijf jaar in de stad) en een ontluikende tv-ster.
Boome praatte met ons over hoe hij van plan is om de manier waarop we eten te veranderen, hoe stedelingen thuis kunnen koken en waarom zijn "rommelige, werkende handen" een halve vinger en een knokkel missen.
De Vivant : laten we het hebben over je nieuwe show "Recept Rehab." Welke missie probeert het te bereiken? Ik weet dat je veel meningen hebt.
Danny Boome : Ik heb veel meningen. Ik denk dat de grootste mening die ik over de show heb, is de gezondheidsboodschap over te brengen, maar niet op een intimiderende manier. En ik denk dat het leukste is dat het mensen voor de eerste keer opties biedt. Ik respecteer Jamie Oliver voor wat hij doet, maar helaas ging de show over het brengen van alle negatieve kanten naar wat de maatschappij heeft. Onze show is dus echt positief, maar het vertelt je niet dat je gezond moet zijn. Het maakt je niet bang.
We hebben bijvoorbeeld twee koks en worden uitgedaagd om appeltaart te maken. Je kunt niet Amerikaanser worden dan dat. Maar je wordt uitgedaagd om het gezonder te maken. De ene chef verandert het deeg, de andere verandert de ingrediënten.
Wonen in een grote stad is heel anders dan jagen in het land (of een buitenwijk), en we hebben vaak geen tijd om uren op de markt door te brengen. Wat zijn uw vijf essentiële dingen die alle stedelingen te allen tijde in hun kast zouden moeten hebben?
Een blikje geplette tomaten, een ui, wat knoflook, wat chili-vlokken en parmezaanse kaas. Daarvan uitgaande denk ik dat je waarschijnlijk alles kunt maken. Waarom mijn koelkast praktisch leeg is, is omdat ik niet winkel. Ik koop speciaal voor een maaltijd, zodat alles vers is. Ik bestel niet echt. Het is meer een budgettair ding, maar voor een urbanite is het een stuk wijzer om je maaltijd te plannen en dan weet je precies hoeveel je uitgeeft en hoeveel je precies krijgt.
Heb je een favoriet restaurant in New York City?
Ik hou van Commerce. Ik denk dat mensen ze niet krijgen. Ze hebben prachtig eten. Het portiershuis daar is mijn absolute favoriet. Ze hebben een seizoensgebonden menu dat verandert, ze hebben echt goede details, fantastische cocktails, de sfeer is fantastisch, het is uit de weg. Ik vind een van de meest echte restaurants in New York. Ik hou ook van Strip House.
Je handen lijken een behoorlijk pak slaag te hebben gehad. Ik kan me voorstellen dat daar een goed verhaal achter zit.
Ik hou van dit verhaal omdat het zo kenmerkend voor mij is. Ik ben een Chatty Cathy in de keuken. Dus deze ene dag in de keuken van Asia de Cuba moest ik alleen leren hoe ik guacamole moest maken. Ik had 18 uur gewerkt, had drie uur slaap gehad en zes shots espresso. Ik heb 12 gevallen van avocado. Wat je doet is open, pop, draai, en je haalt de steen eruit. Je komt in een ritme en ik heb wat deuntje in mijn hoofd en toen vond ik een vuile steen (wat zacht zaad betekent). Ik viel zo hard in de avocado en het mes dat het in het bot ging. De chef-kok komt naar me toe en zegt: "Geef me dit hier" en bloed spuit overal en hij pakt me snel in een ambulance.
Onnodig te zeggen dat ik tien jaar later in het Empire Hotel in New York zit en deze chef-kok tegenkomt en hij zegt: "Boome. Chef. 'Het was mijn oude sous-chef, Sean. Hij zei: "De laatste keer dat ik je zag, wuifde je me af van een ambulance." Ik moest een plastische chirurgie ondergaan. Oh, en ik hakte mijn vinger af en verloor een knokkel, hockeyen. Ik zei het je, rommelige handen!