De beste manieren om essentiële oliën te gebruiken deze zomer

 
Anonim

door Colleen Stinchcombe 5 maanden geleden

Foto: Getty Images / Design: Kenzie Mastroe / SheKnows

Tenzij je volledig bent ontkoppeld (in welk geval, welkom terug in de digitale wereld), heb je waarschijnlijk de hype over etherische oliën gezien. Mensen claimen allerlei medische voordelen en geweldige genezingen, maar het is moeilijk vast te stellen hoe feitelijk de claims zijn. Als er niets anders is, kunnen we bevestigen dat ze goed ruiken.

Als je je eigen set essentiële oliën hebt gekocht en niet precies weet hoe je ze moet gebruiken, is de zomer het perfecte moment om ze het geld waard te maken. Het blijkt dat er allerlei soorten gebruik zijn die zomerspecifiek zijn. Bijvoorbeeld een Citronella-insectenspray, een theeboom-yogamatreiniger of zelfs iets simpels als een spearmintademspray.

Houd er rekening mee dat mensen anders reageren op oliën, dus u moet voorzichtig zijn om de instructies van de fabrikant op te volgen als het gaat om verdunning en het toevoegen van drageroliën, en misschien wilt u met uw arts praten en kleine testgebieden op uw huid bij het lokaal aanbrengen van oliën. En omdat we het over de zomer hebben, weet dat etherische oliën een ander effect op de huid kunnen hebben als ze worden blootgesteld aan zonlicht (fototoxiciteit genoemd), dus onderzoek de olie die je gebruikt grondig of nog beter, en voer deze uit door je arts. .

1. Lavendel voor After Sun

We weten hoe gevaarlijk het is om te lang in de zon te blijven, maar af en toe halen de feelgoodstralen het beste uit ons. Geen zorgen - etherische oliën kunnen u helpen. Lavendel is geweldig voor een kalmerende huid. Meng het met water en appelazijn en doe het in een spuitfles voor geweldige resultaten.

2. Citronella voor het bestrijden van vervelende bugs

Mensen zijn niet de enige wezens die buiten rondzwerven in de zomer. Insecten zoals muggen komen ook met volle kracht naar voren. Citronella is lange tijd beschouwd als een eersteklas insectenvechtende geur, en de essentiële olie, die is afgeleid van citroengrasplanten, is net zo krachtig. Citronella kan irriterend zijn voor de huid, dus zorg ervoor dat u een paar druppels etherische olie in een dragerolie mengt voordat u deze op uw huid legt.

3. Grapefruit voor opgeblazen gevoel

Het laatste waar u in de zomer mee te maken krijgt, is een opgeblazen gevoel, en sommige voorstanders beweren dat etherische olie van grapefruit kan helpen het vasthouden van water te verminderen. Doe een paar druppels etherische olie in een zakje zoals kokosolie en masseer het gebied dat opgeblazen voelt.

MEER: Een experthandleiding voor de kunst van het vermijden van de zon, de hele zomer lang

4. Citroen voor smaakwater

Gehydrateerd blijven is extra belangrijk in de zomer. Als je etherische oliën van voedingskwaliteit krijgt, is de lucht de limiet voor hoe je ze kunt gebruiken. Fans stellen voor om citroen toe te voegen aan water voor extra smaak. Pepermunt en grapefruit zijn ook leuke toevoegingen.

5. Sinaasappelen om de lucht te zuiveren

Naast geur ongelooflijk, heeft sinaasappel etherische olie antibacteriële eigenschappen. Je kunt het toevoegen aan een allesreiniger, maar waarom niet helpen om de lucht te zuiveren en je huis naar verse sinaasappels te laten ruiken door het in plaats daarvan te verspreiden?

6. Pepermunt voor koeling

Met pepermunt gaat het een beetje mee, en je kunt je eigen koelnevelspray maken door een druppel pepermuntolie toe te voegen aan een kopje water in een spuitfles. Perfect voor na een training of wanneer je AC het niet helemaal afsnijdt.

Meer: 50 gezonde gewoonten die elk meisje zou moeten hebben

7. Tea Tree Oil voor Yoga Mat Cleaner

Zomertijd betekent ook workouts voor sweaters, dus of je je yoga-mat naar het strand neemt of gewoon meer zweeft in Bikram, gebruik tea tree-olie om je mat te helpen schoonmaken. Voeg twee druppels tea tree essentiële olie toe aan driekwart kopje water. Om de reinigingskracht te vergroten, kunt u ook een kwart kopje witte azijn toevoegen. Meng alles in een spuitfles en je hebt een natuurlijke reinigingsoplossing.

8. Groene munt voor frisse adem

Stop met beschuldigen voor dure merkademverfrissers en maak er zelf een. Nogmaals, je zult zeker willen weten dat je essentiële olie van groene munt van goede kwaliteit is. Het enige dat je nodig hebt is een kleine glazen spuitfles, een paar druppels groene munt (naar jouw voorkeur) en gedistilleerd water. Ta-da! Frisse adem, ongeacht hoeveel hotdogs je bij de cookout eet.

Oorspronkelijk gepost op SheKnows.