Op het veilingblok: Elton John's Passport en een Warhol Soup Can

 
Anonim

door Blair Pfander 6 jaar geleden

Geen serieuze kunstcollectie kan als compleet worden beschouwd zonder een Warhol-stuk of twee, waardoor deze week een belangrijke is voor high-roller shoppers, met Christie's verkoop ter ere van de legendarische popartiest die op 26 februari op de veiling verschijnt.
Voor celebrity-kenners, doe mee aan een zeldzame uitnodiging voor de 'Thriller'-albumrelease van Michael Jackson (gedrukt, passend, op een enkele witte handschoen). Meer een klassieke rockfan? Het paspoort van Elton John uit 1972 - compleet met postzegels uit Jamaica en Nieuw-Zeeland - is de perfecte aanvulling op elke verzameling klassieke rockmemorabilia.
Hier de 10 meest schandalige items die deze week naar het veilingblok gaan.

Warhol Chicken Soup: High-rollers die een kunstzinnige uitspraak willen doen, nemen er acht: een van de meest herkenbare stukken uit Andy Warhol's Campbell's Soup-serie, deze met "Chicken with Rice Soup" -heads naar Christie's deze week. Geschatte $ 50.000 - $ 70.000, 26 februari bij Christies.

Foto: Christies / Christies

1966 Dom Pérignon Oenothque Rosé: Er is geen betere manier om je volgende succes te toosten dan met een fluit van deze superzeldzame '66 Pérignon Rosé, die wordt geleverd in een gitzwart flesje met elegante bordeauxrode verpakking. Geschatte $ 11.000 tot $ 15.000, 23 februari in Sothebys.

Foto: Sothebys / Sothebys

Three Captured Japanese Flags: fans van de Tweede Wereldoorlog zouden hun kalenders moeten markeren voor 22 februari, toen een heleboel drie imperiale Japanse legervlaggen veroverden-elk met een centrale potloodschets van een straatbeeld of Japans beeld en de handtekeningen van 29 GIs-hoofden om te veilen bij Bonhams. Geschatte $ 2.000 tot $ 3.000, 22 februari op Bonhams.

Foto: Bonhams / Bonhams

Milton Avery: Milton Avery, bekend om zijn verbleekte paletten en grimmige vormen, is een van de belangrijkste Amerikaanse schilders uit de eerste helft van de 20e eeuw. Dit werk, dat een vrouw laat zien die aan de kust ligt, zal op 27 februari zeker een aardig kwartje halen. Geschatte $ 70.000 - $ 100.000, 27 februari bij Christies.

Foto: Christies / Christies

Elton John Paspoort: We raden je aan geen streken uit te halen bij de douane, maar als we dat wel zouden doen, zouden we zeggen : wees voorbereid met het Engelse paspoort van Elton John uit 1972 met een met zonnebrand beklede snapshot, postzegels uit Jamaica en Nieuw-Zeeland, en vermeldt zijn beroep als 'muzikant'. Nu voor $ 1.931 vanaf 21 februari bij RRAuction.

Foto: RRACHT / RRAKTUIG

Paul Picot 18 Karat Regulator Horloge: Zeldzame horloge-verzamelaars zullen dit 18-karaats Paul Picot-horloge waarderen, dat is voorzien van een gegraveerde verzilverde regelknop, zwarte buitendivisies en vergulde batons met een massief gouden gesp. Geschatte $ 3.100 tot $ 4.700, 26 februari op Bonhams.

Foto: Bonhams / Bonhams


Michael Jackson Thriller Invite: Zelfs als je niet was uitgenodigd voor Michael Jackson's 1984 release-feest voor "Thriller" in het Museum of Natural History, krijg je nog steeds grote opscheppen voor het ontvangen van een van de originele uitnodigingen - een enkele afgedrukte wit handschoen - bij u thuis. Nu voor $ 363 vanaf 21 februari bij RRAuction.

Foto: RRACHT / RRAKTUIG

1989 Porsche 911 Speedster: deze rode Porsche 911 is afgewerkt met zwart leder en deze Porsche Speedster uit 1989 heeft slechts 32.432 mijl in de lucht. Dit betekent dat u genoeg ruimte over heeft om de zonsondergang tegemoet te vliegen. Geschatte $ 60.000 tot $ 80.000, 23 februari op Bonhams.

Foto: Bonhams / Bonhams

Tupac on a Roller Coaster: Misschien komt Tupac op een dag echt uit nadat hij de afgelopen twee en een halve eeuw op Bali heeft doorgebracht, maar tot die tijd zullen we dit Six Flags Magic Mountain-portret koesteren van de legendarische rapper die schreeuwt over de "Viper" achtbaan. Nu voor $ 1, 129 vanaf 21 februari bij RRAuction.

Foto: RRACHT / RRAKTUIG

Victoriaans zilveren middelpunt: elegant en misschien een beetje spookachtig, toont dit zware zilveren Victoriaanse middelpunt een vos met twee welpen aan de voet van een gedraaide eik. Geschatte $ 1.200 tot $ 1.900, 20 februari bij Bonhams.

Foto: Bonhams / Bonhams

Instagram Insta-Glam: vlechten