Verliezen we interesse in Fashionbloggers?

 
Anonim

door Leah Bourne 4 jaar geleden

Susanna Lau (ook bekend als Susie Bubble.) Foto: Jenny Norris

Tien jaar geleden was de wereld van modeblogging in wezen het Wilde Westen. Bloggers waren geen corporaties, ze waren tamelijk anonieme stemmen en deelden hun meningen met iedereen die wilde luisteren. Tot op de dag van vandaag gesneden, en het topmodel van modebloggers heeft zes-cijferige deals met merken, een publiek van miljoenen en velen schrijven zelfs niet meer hun eigen content.

Zorgt deze verschuiving er voor dat wij, de lezer, toch onze interesse verliezen? Het is een punt onderzocht door Jo Ellison van de Financial Times in een stuk met de kop "Love At First Site?". Daarin vertelt Ellison de eerste ontdekkingsites zoals The Sartorialist, Susie Bubble, Garance Doré en Style Rookie, en wordt ze meteen verslagen met hun unieke stemmen. "Maar dingen zijn veranderd", schrijft ze. "Al snel zaten de mensen die ooit als buitenstaanders waren geïdentificeerd vooraan en centraal op de shows, werkten ze samen met stylisten aan merkcampagnes en speelden ze mee in tijdschriftprofielen. Modeblogging werd een bedrijf en de zelfgemaakte merken van bloggers. "

Garance Doré en Scott Schuman. Foto: Getty.

Interessant is dat nostalgie naar de goede oude tijd van bloggen zelfs wordt gedeeld door topmodebloggers. "Toen ik net begon was ik in mijn slaapkamer op de Filippijnen, voor mijn computer 12 uur per dag, geobsedeerd door interactie met mensen, " zei Bryan Yambao van Bryan Boy. "Ik gebruikte een point-and-shoot-camera. En het was totaal ongefilterd. Fast-forward 10 jaar en ik woon in New York, fotografeer op twee digitale spiegelreflexcamera's, schakel vaak tussen vier lenzen en besteed uren aan het bewerken van foto's om er op een bepaalde manier uit te zien. "

Wat Susie Lau van Susie Bubble betreft: "Ik zou nooit een modeblog starten als ik vandaag 22 jaar oud was. Ik begon acht jaar geleden op mijn blog omdat het leuk leek - en omdat ik van coderen hield. Het was iets dat ik voor mezelf wilde doen. Tegenwoordig zien mensen blogs vaker als een beroep: ze gebruiken ze gewoon om gratis dingen te krijgen. '

De afhaalmaaltijd van Ellison? "Ik mis niet iedereen het recht om de kost te verdienen, maar voor mij is de merkblog een passie-moordenaar. Tegenwoordig verschijnt Doré's blog in tweetalige edities, is het vaak het werk van schrijvers van het personeel en beschikt het over een online winkel die haar illustraties, telefoonhoezen, briefpapier en afgebeelde producten zoals badkleding en tassen verkoopt. Noem me een oude romanticus, maar het is een beetje van zijn magie verloren. "

Ben je het ermee eens, heeft modeblogging zijn magie verloren? Deel je mening in de comments hieronder!