Alle mid-dag make-up reparaties die je nodig hebt om je look fris te houden

 
Anonim

door Caitlin S. Miller 3 jaar geleden

Foto @ Karlie Kloss

Het is ons allen overkomen: het is 8 uur je make-up is Kardashian perfect en volledig selfie waardig. Maar na een lange ochtend pendelen, een reeks onverwachte ontmoetingen, stress, gemorste koffie en meer stress later, is het 14:00 uur en je make-up lijkt nu op iets uit een low-budget Halloween-film.

Met vegen, roodheid en rimpeling op sleeptouw, is een make-uptoepassing halverwege de dag vaak een noodzakelijk kwaad. Maar laten we echt zijn, je hebt waarschijnlijk niet de tijd, het geduld of de energie om je hele look helemaal opnieuw te doen. Aan de andere kant, kan het aanbrengen van meer product bovenop een reeds verzonnen gezicht ervoor zorgen dat je je cake, overdreven en gewoon ongemakkelijk voelt. Gelukkig hebben we de hulp ingeroepen van celebrity make-up artist en butter London Global Color Ambassador Katie Jane Hughes om je make-up weer tot leven te brengen.

Fris je gezicht op
Het gezicht kan een groot probleemgebied vormen wanneer je make-up on the fly opnieuw gebruikt. Zweet, regen en andere lelijke elementen kunnen de oorzaak zijn van het verdwijnen van je foundation, BB cream of concealer. Bovendien raak je de hele dag door je gezicht aan, leun op je knokkels en gebruik je cijfers anders om je make-up te vernietigen. Als je huid vouwen of streepjes uit je handen ziet, probeer dan een beetje hydraterende gezichtsnevel en slik een glas water naar binnen, zegt Hughes. "De hydratatie helpt de huid neutraler te worden", legt ze uit van de snelle huidvergrotende truc.

Als roodheid een probleem is, stelt Hughes voor om een ​​vochtige spons te nemen en deze in de huid te deppen. "Dit verfrist de basismake-up", legt ze uit. "Je kunt dan diezelfde spons met je foundation nemen en de gebieden betreden waar meer dekking voor nodig is." Tip: als je meer foundation- of make-upproducten wilt gebruiken, is het een goed idee om het product alleen op bepaalde plekken te drukken om stapelen en aankoeken te voorkomen .

Maar het is niet alleen uw fundament dat een kleine boost nodig heeft. Vaak verdwijnt de uitputting in de loop van de dag en verdwijnt de concealer. Om middagcirkels te verbergen, zegt Hughes dat je misschien twee producten nodig hebt. "Veel mensen hebben twee verschillende concealers nodig, maar weten het niet", zegt ze. Eén concealer moet een perzik schaduw-perzik zijn die blauw tegenwerkt - gebruikt om de schaduwen die zich onder de ogen vormen te egaliseren, en de andere tint moet een soortgelijke kleur hebben als je foundation, legt ze uit. Breng eerst de perzik schaduw aan door het product eenvoudig met je ringvinger aan te duwen en ga dan verder met de concealer met vleeshuid. Hoewel hier twee producten worden gebruikt, verbergt de eenvoudige combinatie van kleuren tekenen van vermoeidheid en zorgt het ervoor dat uw gezicht er de rest van de dag levendig uitziet.

Bekijk dit bericht op Instagram

Onderweg de gloed krijgen! @wander_beauty #OntheGlow #illuminator #newbeauty #wanderbeauty ✨ link in mijn bio✨

Een bericht gedeeld door Lindsay Ellingson (@lindsellingson)

Evalueer de ogen
Niets zegt dat je een "ruwe dag" hebt zoals een vlekkerige oogschaduw. Een beetje minder dan perfecte schaduwvlek kan ervoor zorgen dat je make-up er meer in leven en een beetje smerig uitziet. Hoewel die look wonderen kan doen bij Alexa Chung, lijkt hij er voor de rest slordig uit te zien. Om vouwen snel te verwijderen, stelt Hughes voor om wat crèmeschaduw op de reeds aangebrachte make-up aan te brengen. "Je kunt het dan laten liggen of overgaan met poederschaduw voor meer diepte en blijvende kracht, " voegt ze eraan toe.

Een belangrijke oorzaak van een meltdown in de middag is afkomstig van eyeliner, de nog meer rebelse jongere zuster van oogschaduw. Om het beste aanvalsplan voor onhandelbare voering te achterhalen, stelt Hughes voor om te kijken naar de manier waarop de voering wordt verplaatst of besmeurd. "Het werkt misschien alleen maar om er iets aan toe te voegen en een intensere uitstraling te creëren, " legt ze uit. (Denk aan cat-eye of smoezelig, rokerig.) Als uw voering gewoonweg niet meewerkt, dompelt u een Q-Tip in een make-upremmer en reinigt u de fouten en brengt u deze opnieuw aan waar nodig.

Mascara is het derde onderdeel van oogmake-up dat uw look kan maken of breken. Als je mascara is samengeklonterd, volume is verloren en gekruld en in de loop van de dag in principe een pak slaag heeft gehad, kun je je wimpers snel weer laten opleven, zonder je oude mascara af te wassen. Bereik een wimperprimer om je kuikentjes nieuw leven in te blazen. Hughes stelt voor om op London Fit Lash Primer ($ 20) boter te smeren, omdat het de mascara opnieuw nat maakt, zodat je een andere laag kunt toevoegen. We zijn ook fans van Urban Decay Mascara Resurrection ($ 16), die wimpers coats en scheidt, waardoor ze lijken alsof je verse mascara hebt aangebracht. Ten slotte, als je in een erg krappe positie verkeert, zegt Hughes dat er helemaal gekozen is voor een andere mascaraformule die de onderliggende mascara er weer levendig uit kan laten zien.

Weet wanneer u vers moet beginnen
Helaas kan niet alles worden opgeslagen met een snelle make-upartiest. Gevulde wenkbrauwen en een gedurfde lip zijn twee dingen. Hughes zegt dat het het beste is om gewoon in de kogel te bijten en opnieuw te beginnen. "Neem ze voorzichtig af met een in de make-up remover gedrenkte Q-Tip, voeg een hint concealer toe en breng het opnieuw aan", zegt ze.

Hoewel we geen volledige meltdown-vrije dag kunnen garanderen, kunnen we garanderen dat uw make-up niet de oorzaak van uw stress zal zijn.