Alexander Wang's lente 2014-collectie: See All The Looks

 
Anonim

door Meghan Blalock 5 jaar geleden

Alexander Wang presenteerde zijn collectie uit de lente van 2014 op Pier 94 als onderdeel van de New York Fashion Week en de populaire ontwerper maakte een spetterende terugkeer naar zijn edgy roots in streetwear, met veel referenties uit de jaren 90. Wang heeft een beroemdhedenfan die misschien wel de coolste eerste rij op Fashion Week kan zijn: Courtney Love, Solange Knowles en de enige echte Kanye West.

Voor de collectie Lente 2014 van zijn gelijknamige reeks, maakte Wang gebruik van street-savvy-mode uit de jaren 90 als een belangrijke invloed. Flirty, tomboy-achtige referenties waren er in overvloed - van slouchy lange shorts tot button-down shirts losgekoppeld tot aan de solar plexus - en de modellen droegen allemaal minimale make-up en beachy-grunge haar. (Een serie op pyjama's geïnspireerde looks gaf ons serieuze flashbacks naar de video voor TLC's '90s-hit', Creep. ")

Het meest interessante is dat Wang een reeks logo-zware stukken heeft gemaakt die een slimme knipoog waren naar de manie van het logo van de jaren 90, inclusief leren handschoenen met lasergesneden 'WANG'-logo's, en subtielere logo-afdrukken op truien, jurken en meer. (Zoom in op de bovenstaande foto's om het zelf te zien!) Nog een referentie uit de jaren 90: het logo "Parental Advisory" op een T-shirt.