9 rare dingen die je niet wist, konden je een geweldige huid geven

 
Anonim

door Rachel Krause 4 jaar geleden

Tenzij je zelf een liefhebber bent van een kaartje in huis, is de kans groot dat je keuken (of, voor de iets minder in het binnenland geneigde, dichtstbijzijnde supermarkt) een eindeloze reeks aan huidverzorgingsmogelijkheden heeft die je niet eens kende. We laten wat licht schijnen op enkele van onze favoriete doe-het-zelf-ingrediënten waarvan bewezen is dat ze een onmisbare rol spelen in onbegrensde, serieus effectieve en goedkope! -Concepten voor elke huid, waar je ooit van zou kunnen dromen. Laat je fantasie de vrije loop.

Honing
Deze zoete, kleverige substantie is zo goed voor je huid, het is een beetje gek. Het is extreem rustgevend voor alle huidtypen en de natuurlijke antibacteriële eigenschappen maken het de perfecte niet-drogende vlekbehandeling voor puistjes. (Zorg er wel voor dat je je haar er niet in blijft steken.) Voor het beste resultaat, ga voor rauwe of ongepasteuriseerde honing in plaats van het spul dat in een container in de vorm van een beer komt.

eieren
We raden je niet aan om rauwe eieren (salmonella!) Te eten, maar je moet ze zeker op je gezicht leggen. Ze zijn vies om mee om te gaan, maar een eiwitmasker is absoluut de moeite waard dankzij het voedende, tonifiërende eiwitgehalte. Door het eiwit op je gezicht te laten "verharden", ontstaat een film die de huid strakker en steviger maakt en het uiterlijk van grote poriën vermindert. Je kunt dan de dooier gebruiken in deze doe-het-zelf-haarbehandeling.

bananen
Rijk aan verschillende vitaminen en mineralen, bananen functioneren als een grote, als onverwachte, natuurlijke vochtinbrengende crème. Ze bevatten vitamine A, die donkere vlekken vervaagt en de textuur van de huid verzacht, en een geprakte banaan gecombineerd met bruine suiker zorgt voor een voedende, volledig natuurlijke scrub die geschikt is voor zelfs de meest gevoelige huid.

Pompoen
Het is maar goed dat pompoenen alomtegenwoordig zijn als het weer afkoelt, want dat is precies wanneer je huid hun vochtinbrengende eigenschappen en zachte chemische exfoliatie het meest nodig heeft. Net als wortelen krijgen pompoenen hun oranje verkleuring van super-antoxidante carotenoïden, die enzymen gebruiken om zelfs de meest gevoelige en beschadigde huid glad te strijken en te verzachten. De volgende keer dat je een feestelijke jack o'lantern snijdt (je bent nooit te oud), leg je de pulp opzij en gebruik je hem later als masker.

Kaneel
Er is een reden waarom zoveel formuleringen met lipformulering kaneel bevatten: het is een van de beste ingrediënten voor het stimuleren van de bloedvaten, wat resulteert in een zichtbaar voller en gladder uiterlijk. Vanwege de grove maar niet-schurende textuur, maakt het ook een geweldige gezichts- en bodyscrub. Wij willen 1: 3 delen kaneel mengen met honing en gebruiken het als een gezichtsmasker voor een poriënzuiverende, circulatiestimulerende behandeling die net zo goed smaakt als dat het werkt.

Wodka
Niet alleen kan genoeg wodka je ertoe brengen om te denken dat je er beter uit ziet dan je in werkelijkheid bent - soms is alles wat je nodig hebt een goede buzz om je een miljoen dollar te geven, maar het kan ook een waardevolle aanwinst voor je schoonheid blijken te zijn routine. Het is een samentrekkend middel dat wonderbaarlijk werkt als een niet-irriterende (wie zou het geraden hebben?) Toner om de poriën te verstevigen en de huid te verfrissen, en het maakt eigenlijk een geweldige antiseptische behandeling voor wonden (ja, inclusief die zit die je zojuist hebt gekozen.)

Kurkuma
Kurkuma is een van de meest populaire ingrediënten in Zuid-Aziatische schoonheidsrecepten - in feite is het een soort van het best bewaarde schoonheidsgeheim van Indiase vrouwen, die het gebruiken om zowat elke huidkwestie aan te pakken die je maar kunt bedenken. De antiseptische, ontstekingsremmende en talgregulerende eigenschappen zijn onmisbaar bij het bestrijden van acne, maar slechts één ding: het zal je huid een enigszins gelig kleurtje geven, wat een geweldig gloeiend effect geeft op het medium tot donker-gecomplexeerd en een minder wenselijk uiterlijk voor eerlijkere huidtinten. Gelukkig is het probleem eenvoudig op te lossen met een beetje toner op een wattenschijfje.

Sandelhout
Sandelhout is een ander natuurlijk antisepticum dat prachtig werkt om snijwonden, wonden en vlekken te verlichten en te desinfecteren. Het is uitstekend voor rustgevende huiduitslag en irritatie, en de essentiële olie kan worden gebruikt als vochtinbrenger voor alle huidtypes. Een pasta van sandelhout en kurkuma poeders en water is super-effectief in het uitroeien van puistjes, en in tegenstelling tot sommige van de andere natuurlijke antibacteriële middelen op deze lijst, wil je eigenlijk rond gaan stinken als het spul.

Munt
Mint heeft een hele reeks gezondheids- en lichaamsvoordelen, maar wat je waarschijnlijk niet wist, is dat het een geweldige bron van salicylzuur is - ja, dezelfde dingen die in die zip-zapping crème zitten waar we zoveel van houden. Het sap van muntblaadjes is enorm effectief bij het kalmeren van ontstekingen in de huid die gevoelig is voor acne, maar ook helderder dankzij de natuurlijke opname van vitamine B.

Lezen