9 Badass-vrouwen die ons eraan herinneren dat vrouwelijke kracht nog steeds bestaat

 
Anonim

door Hannah Hickok 2 jaar geleden

Foto: STYLECASTER / Getty Images

Scroll om meer afbeeldingen te bekijken

Ongeacht je politieke overtuigingen, het is een unieke verontrustende en, voor miljoenen mensen, ronduit enge tijd om een ​​Amerikaan te zijn. En als je een van de mensen bent die gemarginaliseerd zijn, weet dan dat je dat niet de enige bent - en dat het goed is om je gevoelens te gebruiken op elke manier die goed (en veilig) voor je aanvoelt. Natuurlijk, dat is niet veel troost als je wordt lastiggevallen vanwege je geslacht, huidskleur of religie; of wanneer je kijkt naar president-elect Donald Trump tegen Lesley Stahl, is hij verrast om te horen dat haatmisdrijven het land in zijn naam vagen. Maar als er niets anders is, iets dat een klein zaadje van hoop zal planten op de plek in je hart waar dromen over de eerste verkrachting van de eerste vrouwelijke president onlangs zijn weggerukt, zijn de inspirerende vrouwen die in ons land in opkomst zijn - en niet zullen zijn snel terug te dringen, op feministische kwesties of anderszins.

Van entertainers als Kate McKinnon en Samantha Bee tot politici als Elizabeth Warren en Kamala Harris, deze negen vrouwen zijn slechts een paar namen op een lange lijst van dames die het moeilijke werk beginnen te doen - en de levenslange missie van Hillary Clinton hervatten - om een inclusieve, ruimdenkende en diverse democratie waarin geen geslacht, huidskleur, afkomst of achtergrond als beter dan enig ander wordt beschouwd. Misschien zijn we een manier verwijderd van echte gelijkheid, maar laten we er een keuje van maken om van onze peuken af ​​te komen en iets te doen om ook een verandering aan te brengen.

MEER: 10 cruciale vrouwen achter de Clinton- en Trump-campagnes

Getty Images

Kamala Harris

Vorige week werd Harris, die sinds 2011 procureur-generaal van Californië was, verkozen tot Junior US Senator. Ze maakte geschiedenis als de tweede zwarte vrouw die in de Amerikaanse Senaat diende, en er is geroezemoes dat ze op een dag de Amerikaanse presidentskandidaat zou kunnen worden om het glazen plafond met succes te versplinteren. Van de door de Republikeinen gedomineerde Senaat zal ze snel toetreden, Harris klinkt hoopvol dat ze nog steeds in staat zal zijn om met haar collega's samen te werken om stront te krijgen. Ze vertelde de Los Angeles Times dat ze een 'afstemming van belangen op een aantal kwesties' ziet en dat ze 'uitkijkt naar het opbouwen van die relaties'.

Getty Images

Catherine Cortez Masto

Cortez Masto is een democraat uit Nevada die vorige week tot de senaat van de Verenigde Staten was verkozen nadat hij eerder de procureur-generaal van de staat was van 2007 tot 2015. Ze bracht haar carrière door met vechten om families in Nevada te beschermen, en als de eerste Latina-senator deelt ze veel Amerikanen 'van mening dat een president van Trump een stap achteruit is voor minderheden. Ze noemde "het niveau van racisme en onverdraagzaamheid zo verbazingwekkend en walgelijk, en hij probeert het te mainstreamen." Toch lijkt het erop dat ze aan het eind van de dag, net als Harris, alles zal doen om verandering te bewerkstelligen: " Het gaat niet noodzakelijk om het maken van geschiedenis, maar om het behalen van zitplaatsen aan tafel. "

Getty Images

Samantha Bee

Komiek en "Full frontale" tv-presentator Bee maakte geen botten over haar mening over de resultaten van vorige week. 'Onze democratie heeft net een marmelade-haarbal gehaakt met de hele wereld in de gaten, ' zei ze. "Wat we deden was het democratische equivalent van het installeren van een bovengronds zwembad. Zelfs als we geluk hebben en het niet in onze fundamenten sijpelt, zullen de buren nooit meer op dezelfde manier naar ons kijken. Een meerderheid van blanke vrouwen, geconfronteerd met de keuze tussen de eerste vrouwelijke president en een flesje gewapende testosteron, zei: 'Ik neem optie B. Ik vind haar gewoon niet leuk.' Ik hoop dat je je sticker hebt, dames. Een manier om naar voren te leunen. 'Toch slaand Bee niet alleen uit met woede - ze heeft nog steeds hoop voor de VS, zegt ze, erop wijzend dat Shonda Rhimes laat zien, Beyoncé, en de nieuwe vrouwen die in de senaat zijn gekozen, maken ons land nog steeds geweldig. "Laten we van de grond komen en druk worden, " zei ze. "Vooral jij, blanke vrouwen. We hebben wat karma om uit te werken. '

Getty Images

Elizabeth Warren

Warren, een democraat en de senator van Massachusetts, werd ooit gezien als een machtscontrole op Clinton, en het potentieel Wall Street-vriendelijke kabinet dat ze als president zou kunnen benoemen (wauw, onze problemen waren vroeger zo klein). Maar toen de verkiezingen dichterbij kwamen, verzamelden zich de Democraten rond de Democratische kandidaat en waarschuwden ze Trump - die herhaaldelijk Warren 'Pocahontas' noemde - dat 'nare vrouwen' stemden en naar Clinton zochten. In een gesprek met Rachel Maddow nadat de resultaten vorige week binnenkwamen, zei Warren dat ze het verlies betreurde en klaar is om te handelen. "Er was een tijd om echt moedeloos te zijn, maar de manier waarop ik het nu zie is dat we onszelf oppakken en we terugvechten." Amen.

Getty Images

Tammy Duckworth

Een dierenarts uit de Democraten en de Irakese Oorlog, Duckworth is sinds 2013 een Amerikaanse vertegenwoordiger voor Illinois - de eerste gehandicapte vrouw die tot de functie is verkozen - en wordt vanaf vorige week ook de junior-senator van de staat. Thai van afkomst, Duckworth is een sterke voorstander van wapenbeheersing en heeft via Twitter aangegeven dat terwijl ze weet "veel Amerikanen nu pijn hebben

.

Ik ben van plan om te beginnen met de veronderstelling dat degenen aan de andere kant van het gangpad net zoveel van dit land houden als ik

.

Als we het erover eens zijn, zal ik met hen samenwerken aan beleidsmaatregelen die deze natie helpen. Maar als we het niet eens zijn, zal ik opstaan ​​en vechten voor werkende mensen. "

Getty Images

Kate McKinnon

Als je de 'SNL' van afgelopen zaterdag niet koud hebt gezien met McKinnon als Clinton - en al haar SNL-uitvoeringen als de voormalige presidentskandidaat, TBH - moet je ZSM proberen (zie hieronder, en voorbereiden om te huilen) . Ze is een geweldige actrice, een hilarische komiek en, zoals we nu weten, een getalenteerde zangeres, die ons tijdens deze verkiezingscyclus veel komische verlossing heeft aangeboden, en hopelijk zal dit blijven tijdens het presidentschap van de Trump, als Clinton of anderszins.

Getty Images

Mazie Hirono

Hirono is een democraat en de junior Amerikaanse senator uit Hawaï, een functie die ze sinds 2013 vervult. Hiroke was van Japanse afkomst en was de eerste en enige Aziatisch-Amerikaanse vrouw die in de senaat was gekozen. Van haar kant is ze duidelijk geweest waar ze staat over Trump's kabinet. Met betrekking tot het besluit van Trump om ex-Breitbart News executive en extreem alt-rechtse conservatieve Steve Bannon in dienst te nemen, zei Hirono tijdens een democratische persconferentie: "Eerlijk gezegd is het triest dat we een debat hebben over de vraag of een witte supremacist als een senior moet dienen raadgever van de uitverkoren president. "

Getty Images

Michelle Obama

Er is zoveel te zeggen over onze binnenkort aanwezige First Lady, maar de eerste dingen die in haar opkomen zijn haar waardigheid en gratie. Vandaag nog schreef een supporter van Trump een Facebook-bericht dat viral ging en zei: "Het zal verfrissend zijn om een ​​stijlvolle, mooie, waardige first lady in het Witte Huis te hebben. Ik ben het beu om een ​​Aap in hakken te zien. "Wetende dat er daarbuiten mensen zijn die nog steeds onwetende haat verspreiden, is niet te schokkend. Toch, ondanks alles - want je kunt er zeker van zijn, dit is verre van de eerste onverdraagzame en ongegronde aanval die ze heeft doorstaan ​​- ze slaagt er nog steeds in om inspirerende speeches te geven, professionele toespraken te schrijven, elegante bladwijzers te maken zoals deze Vogue één, en oh, laten we niet vergeten, geef Melania Trump - onze toekomstige first lady, haar beste voer voor de spraak.