8 manieren om om te gaan met angst die geen drugs met zich meebrengt

 
Anonim

door Liv Kelleher 4 jaar geleden

Voordat u zich hierop wendt, loont het om wat natuurlijke angstbrekers te proberen. Foto: Getty

Als je moeite hebt met in slaap vallen, een constant nerveus gevoel in je maag hebt, irrationele angsten ervaart, of misselijk bent als je weet dat je niet ziek bent, is de kans groot dat je angstig bent. En het is rotzooi. Weten hoe om te gaan met angst, kan echter een heel stuk minder doen zuigen.

Het goede nieuws? Er zijn veel natuurlijke geneeswijzen voor angst die je net zo kalm en ontspannen laten voelen als de ernstige dingen (Xanax, Adtivan, Lexapro-medicijnen die alleen door een arts moeten worden voorgeschreven na een evaluatie). Dus, de volgende keer dat je die zenuwen voelt die je kruipen, probeer dan deze natuurlijke remedies en zie snel hoe je angstige gevoelens verdwijnen.

2. Thee
Kamille kan zenuwachtige zenuwen veroorzaken, omdat sommige verbindingen binden aan dezelfde hersenreceptoren als geneesmiddelen zoals Valium. Je kunt ook kamille supplementen nemen in pilvorm, die te vinden zijn in de meeste natuurvoedingswinkels.

Groene thee heeft, zoals je waarschijnlijk weet, een heleboel geweldige gezondheidsvoordelen, waarvan sommige een hoge mate van angst verlichten dankzij het vermogen om je hartslag te verlagen en je bloeddruk te verlagen, beide piek als je nerveus wordt.

3. Lavendel
Er is een reden waarom elke spa onder de zon naar lavendel ruikt - de geur ontspant en kalmeert het lichaam.

Voor degenen die moeite hebben met slapen vanwege angst, stellen experts voor om je lakens te wassen met lavendel-geurende detergent, je kussens te steriliseren met een lichte lavendel spray of een kaars aan te steken die een subtiele lavendelgeur uitstraalt. Als je tijdens de werkdag nerveus bent, dep dan een vleugje lavendelolie op je polsen.

4. Omega-3's
Omega-3 vetzuren zijn lange tijd beschouwd als positieve toevoegingen aan een gezond dieet, en sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat ze mogelijk een rol spelen bij het verminderen van je niveau van angst. Je beste gok? U krijgt uw voedselopname vol met de ingrediënten - zalm, makreel, edamame en walnoten - om er maar een paar te noemen - of praat met uw arts over het nemen van visoliesupplementen.

6. Zweet.

Afgezien van oefenen, heeft zweten zelf gunstige, angstverminderende voordelen doordat het het lichaam helpt je spieren te openen en te ontspannen. Een paar minuten doorbrengen in de sauna of een stoomdouche kan je klaarstomen voor een betere, stressvrije dag.

7. Yoga

Er is een reden dat yogi's stereotiep zijn als overdreven zen, mensen. Yoga combineert veel stress-ontlastende technieken, zoals het concentreren op je ademhaling en het strekken van je spieren, die beide spanning verlichten. Bovendien, door de tijd uit je dag te halen om naar een yogales te gaan, of yoga alleen te doen, zet je kostbare momenten opzij om je op jezelf te concentreren, niet op wat je angst veroorzaakt.

8. Een checklist met vragen

Calm Clinic suggereert dat je, wanneer je te maken krijgt met angst, een checklist bij de hand hebt om vragen te stellen over die specifieke ervaring. Hoe langer de checklist, hoe meer je zult merken dat je gedachten realistischer worden. Vragen die u kunt gebruiken zijn onder andere:

  • Is er een reden om te geloven dat er iets mis is?
  • Welk bewijs is er dat er iets niet klopt?
  • Is er een kans dat ik dit buiten proportie blaas?