De 70-jarige gezichtsbehandeling die nog steeds overgaat

 
Anonim

door Caroline Murray 6 jaar geleden

Twee dagen na mijn fantastische Parijse vakantie, op jacht naar Europese schoonheidstrends, kreeg ik blindedarmontsteking. Niets leert je meer over de Franse cultuur dan een vierdaagse werkstage in een ziekenhuis, maar afgezien van operaties en schattige mannelijke verpleegsters, was er één ding dat mijn aandacht trok: hoe vlekkeloos de huid van Franse vrouwen is.

Hoe dit ongewone ingrediënt de huid verzacht

Een gezonde teint, zo werd mij verteld, is een van de belangrijkste aspecten van de schoonheid van een Parijse vrouw. Dus zelfs als ze elkaar op kussenwang kussen om elkaar te begroeten, de huid bloot te stellen aan de elementen, of mensen weer gezond te maken, hebben ze altijd een mooie huid. Onnodig te zeggen dat ik het geheim moest achterhalen van deze perfecte teint, en dus nadat ik hersteld was, werd ik doorverwezen naar de Guerlain Spa in Parijs.

Guerlain Spa is het oudste schoonheidsinstituut ter wereld en heeft in 1939 zijn deuren geopend. Terwijl schoonheidsbehandelingen duidelijk al eeuwen geleden beschikbaar waren, was Guerlain de eerste die een spa creëerde die volledig gewijd was aan vrouwen en hun schoonheid. "Vrouwen zorgden toen niet voor hun huid", zei Spa Manager Sandrine Andrieu. Het idee was: "Als we deze vrouwen konden helpen om zich weer mooi te voelen, zouden ze er gezonder uitzien en zich gezonder voelen. We wilden dat ze een combinatie van schoonheid en welzijn ervaren. "Dankzij de operatie had ik dagenlang niets dan icky gevoeld en daarom moest ik deze magische gezichtsbehandeling zetten, die 145 € (ongeveer $ 183) kost voor de test.

Leer hoe u een zonnebrandlabel leest

De Radiance Facial, een kortere versie van de complete gezichtsbehandeling, begint met een voetmassage met warm water. Mijn schoonheidsspecialiste heeft duidelijk mijn verwarring opgemerkt en zei dat het vrouwen helpt te ontspannen. Ze had gelijk. Nadat ze me een jurk had gegeven en me door de gangen van een prachtig gerestaureerd kuuroord (waar vroeger de familie Guerlain woonde) leidde, begon de gezichtsbehandeling in een kamer waar grote, kasteelachtige ramen uitkomen in een bloeiende tuin. Elke schoonheidsspecialiste komt naar Guerlain al gecertificeerd, maar ondergaat dan een krachtige training om de Guerlain-techniek onder de knie te krijgen.

"We zijn zeer [minutieus] over onze techniek", zei Sandrine. Het bevat een massage die spanning in uw gezicht loslaat door op grote drukpunten te drukken, gevolgd door een masker en, indien nodig, enkele oefeningen om de gespannen spieren in uw gezicht los te maken. "Het is een manier om het gezicht te ontgiften, " voegde Sandrine eraan toe.

Dus, wie zou deze gezichtsbehandeling moeten proberen? Eigenlijk iedereen. Elk is op maat gemaakt volgens de behoeften van je huid, en je hoeft het zelfs niet eens te bespreken met de facialist. Mijn schoonheidsspecialiste verzorgde mijn gezicht voordat ik zelfs 'olieachtige t-zone' kon zeggen.

De ergste natte haarlook die we ooit hebben gezien

Een uur later was ik een volledig vernieuwd persoon. Met al het vuil uit het ziekenhuis volledig uit mijn systeem en een stralende teint, voelde ik me de schoonheidsblogger die ik was toen ik in Parijs aankwam. Maar het was niet alleen de gezichtsbehandeling waar ik van hield, het was hoe de hele ervaring me voelde: mooier, positiever en klaar om de rest van de dag aan te nemen. Geen wonder dat ze hun methoden in meer dan 70 jaar niet hebben veranderd.