7 dingen die uw gynaecoloog moet weten over uw seksleven

 
Anonim

door Leeann Duggan 2 maanden geleden

Foto: Getty Images. Ontwerp: Yuna Park / STYLECASTER.

Het kantoor van een gynaecoloog is niet echt de ideale plek om een ​​praatje te maken over je seksleven. Zelfs voor de meest sekspartners onder ons voelt het veel gemakkelijker om open te staan ​​over onze geschiedenis en verlangens onder vrienden, over een rosé - niet met de dokter aan de andere kant van het speculum, onder het zoemende fluorescerende licht.

Maar hoe onpraktisch het is om de details van je seksleven te beschrijven terwijl je een supergroot wit servet draagt, daar is een goede reden voor. Uw gynaecoloog is niet zomaar een persoon in een witte jas - zij is uw bondgenoot en partner in gezondheid. En wanneer u open bent, kunt u de best mogelijke zorg krijgen.

Het is een kwestie van zowel plezier als gezondheid. "Voor sommige vrouwen is praten met hun gynaecoloog de eerste stap in het creëren van een levendig en rijk seksleven, " zegt ob-gyn Staci Mayer, Clinical Associate Professor aan de University of Arizona College of Medicine - Phoenix.

We spraken met drie praktiserende ob-gyns over de dingen die je gynaecoloog moet weten over je seksleven. Zoals ze ons hebben benadrukt, is het kantoor van uw arts een beoordelingsvrije zone, dus haal diep adem en vertel uw waarheid.

Uw (echte) aantal seksuele partners, verleden en heden

Het is een ongelukkige waarheid dat, als gevolg van de seksuele dubbele standaard, vrouwen in de verleiding kunnen komen om de cijfers te fronsen wanneer ze worden gevraagd hoeveel seksuele partners ze hebben gehad of momenteel hebben. Maar om die cijfers bij uw gynaecoloog terecht te krijgen, is het van cruciaal belang dat zij u de best geïnformeerde aanbevelingen kan doen in termen van gezondheidsonderzoeken en anticonceptie. En maak je geen zorgen; uw arts zal u absoluut niet beoordelen omdat u de waarheid spreekt.

"Als gynaecoloog weet ik wat vrouwen ervaren enorm varieert, " zegt Dr. Mayer. "In onze kantoordiscussies is er nooit een oordeel." In feite, zegt ze, kan eerlijk zijn met je gyno een positieve impact hebben, zelfs buiten het kantoor van de dokter. "Patiënten moeten openlijk met hun arts kunnen praten over hun persoonlijke geschiedenis en hun zorgen. Het kan vrouwen in staat stellen ook intieme verlangens in hun relaties uit te drukken. "

Het geslacht van uw seksuele partners

Je seksuele geaardheid lijkt misschien niet relevant, maar het geslacht van je partners kennen is in feite essentiële informatie voor je gynaecoloog. "Met seksuele geaardheid zijn er verschillen in het potentieel voor seksueel verworven ziektes, anticonceptiebehoeften, seksuele bevredigingstechnieken en gezinsplanning", zegt ob-gyn Felice Gersh, MD, oprichter van de Integrative Medical Practice van Irvine in Irvine, Californië. Als je je document over je partners vertelt, kan ze je de screenings en informatie geven die je nodig hebt om gezond te blijven.

Elke geschiedenis van seksueel trauma

Weet je nog wat Dr. Mayer zei over het werken met je dokter om een ​​levendig en gezond seksleven te creëren? Wel, een belangrijk deel daarvan is dat je met je doc openstaat over elke geschiedenis van seksueel trauma. "De veiligheid en de instemming van een vrouw zijn van het grootste belang voor alle seksuele interacties", zegt Dr. Mayer. En als u seksuele ervaringen hebt gehad die onveilig of niet-bewust aanvoelden, kan dit van invloed zijn op uw geestelijke gezondheid, uw verlangen om intiem te zijn en uw niveau van seksuele tevredenheid. Indien nodig kan uw arts u in contact brengen met bronnen voor geestelijke gezondheid en u helpen om uw recht op veiligheid en plezier te herstellen.

Of je van plan bent om kinderen te krijgen (of niet)

De meeste mensen weten dat uw arts u kan verbinden met informatie met betrekking tot gezinsplanning - door u te adviseren over het optimale tijdstip om zwanger te worden en een anticonceptie-methode in te stellen die voor u werkt. Maar zoals Tami Prince, MD, van het gezondheids- en welzijnscentrum voor vrouwen in Georgia, erop wijst dat weten of u van plan bent zwanger te worden vooral belangrijk is als u een voorgeschiedenis heeft van soa's, waarvan sommige de vruchtbaarheid of de gezondheid van uw baby kunnen beïnvloeden.

"Seksueel overdraagbare aandoeningen zoals gonorroe en chlamydia, indien onbehandeld gelaten, kunnen leiden tot littekens van eileiders en dus vruchtbaarheidsproblemen, " zegt Dr. Prince. "Herpes kan tijdens het geboorteproces aan baby's worden overgedragen als een patiënt direct vóór de bevalling uitvalt." Zoals altijd betekent open zijn met uw doc de beste zorg en het risico op overdracht verminderen.

Als u pijn ervaart met seks

"Vrouwen ervaren pijnlijke geslachtsgemeenschap om een ​​aantal redenen", zegt Dr. Prince. "De meest voorkomende redenen zijn onder meer verminderde vaginale smering, bepaalde seksuele posities die ongemakkelijker zijn, spasmen bij de vaginale opening (introitus), angst voor geslachtsgemeenschap en waargenomen pijn, of een geschiedenis van seksueel misbruik." Vrouwen moeten hun gynaecologen laten weten of ze ervaring hebben pijn tijdens het vrijen, zodat uw doc een gerichter examen kan doen, fysieke oorzaken kan uitsluiten en behandelingsopties kan aanbevelen.

Dus, hoe zijn je orgasmes?

Seks hoort leuk te zijn - maar veel vrouwen noemen geen desinteresse in seks of het onvermogen om een ​​orgasme te bereiken voor hun artsen. "Het is verrassend hoeveel vrouwen niet beschikken over de informatie die nodig is om seksuele bevrediging te bereiken of nog nooit een orgasme hebben ervaren, maar te verlegen om iets te zeggen", zegt Felice Gersh, MD.

Maar, zegt dr. Gersh, gebrek aan plezier in seks kan belangrijke gevolgen voor de gezondheid hebben. "Een vrouw kan een partner hebben die niet weet hoe ze haar moet plezieren, ze kan fysieke problemen hebben met het creëren van seksuele pijn, of ze kan hormonale problemen hebben die plezierige seksuele activiteit uitsluiten. Seksuele relaties zijn een belangrijk onderdeel van een gezond volwassen leven en hebben zelfs gezondheidsvoordelen. Zelfs alleenstaande vrouwen kunnen worden geholpen om zelfbevrediging te krijgen, maar vaak hebben ze niet de kennis die ze nodig hebben. De gynaecoloog kan vrouwen helpen een gelukkig seksleven te leiden, maar alleen als ze het verhaal van elke vrouw en haar behoeften kennen. '

Dus of je nu een partner bent of alleen, laat je gyno weten of je niet van seks houdt - misschien kan ze meer helpen dan je denkt.

Als je Libido niet is waar je het wilt zijn

Een laag libido is een probleem voor veel vrouwen en het is een van de belangrijkste aspecten van je seksleven om naar je document te brengen. "Als u een afname van het verlangen naar intimiteit of geen orgasme ondervindt, moet dit worden aangepakt, omdat het niet alleen uw gezondheid maar ook uw relaties kan beïnvloeden, " zegt Dr. Prince. Als de jouwe niet is waar je denkt dat het zou moeten zijn, kan je dokter met je samenwerken om lichamelijke complicaties uit te sluiten, medicijnen kiezen die minder invloed op je geslachtsdrift kunnen hebben en manieren aanbevelen om met je partner te praten - omdat een bevredigend seksleven elke vrouw is rechts.

Dit is een gesponsorde post.