6 dingen die je moet weten over retinoïden

 
Anonim

door Rachel Krause 4 jaar geleden

Fabrice Lerouge / Getty Images

Trendy acne-bestrijding en anti-aging producten zullen altijd hun dag in de zon hebben, maar laten we de beproefde stalwarts niet vergeten. De eerste retinoïde werd goedgekeurd voor de behandeling van acne in 1971 en in de afgelopen vier decennia zijn retinoïden het receptproduct geworden voor vlekken, rimpels en meer. Ja, ze zijn er al een tijdje, maar dat komt omdat ze werken - dus als je deze standby hebt geschrapt ten gunste van nieuwerwetse serums en crèmes aan matte resultaten, is het misschien tijd om opnieuw te evalueren. Als u overweegt om een ​​retinoïde in uw huidverzorgingsroutine te brengen, dan is hier alles wat u moet weten voordat u aan de slag gaat.

Ze zijn een vorm van vitamine A.
De woorden "retinol" en "retinoïden" klinken als niets dat we ooit van de natuur hebben gehoord, maar verrassing: beide termen zijn eigenlijk gewoon een andere naam voor de actieve vorm van vitamine A, een krachtige antioxidant. Dat geeft retinoïden hun vermogen om poriën te ontstoppen, collageen te stimuleren en tekenen van veroudering te bestrijden.

Het kost tijd om resultaten te zien.
De kans is groot dat uw huid er slechter uit zal zien voordat deze er beter uitziet, dus als u binnen de eerste paar weken of zelfs maanden last krijgt van schilfers, puistjes of lichte irritatie, is dit meestal geen reden tot ongerustheid. In feite kan het tot zes maanden duren voordat sommige minder krachtige retinoïden een zichtbare verbetering hebben bereikt, maar voorschriftbehandelingen met volledige sterkte kunnen ook 6-8 weken duren.

Ze behandelen verschillende huidaandoeningen.
Retinoïden zijn geliefd in de huidverzorgingsindustrie vanwege hun vermogen fijne lijntjes, rimpels, donkere vlekken en acne aan te pakken, maar topische retinoïden kunnen ook van grote invloed zijn op andere huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis en zelfs wratten.

Over-the-counter-versies kunnen ook helpen.
Retinol is verkrijgbaar in vrij verkrijgbare serums en crèmes, maar recept- retinoïden zijn de krachtiger vitamine A-verbindingen. Hoewel u vaak sneller merkbare resultaten zult zien met receptbehandelingen, is het geen kwaad om ook OTC-producten te proberen. Laat je echter niet afschrikken door het recept: de meeste dermatologen schrijven retinoïden graag voor, en als je een verzekering hebt, zijn ze meestal niet bijzonder duur. In feite kunnen ze heel goed goedkoper zijn dan die mooie moisturiser met retinol waar je voor zou gaan springen.

Ze werken door je huid te laten schuren.
Retinoïden moedigen dode, beschadigde huid aan om over te gaan (lees: afsterven) en maken ruimte voor nieuwe celgroei, wat betekent dat de huid gezonder, jonger en nieuwer is . Dat is de reden waarom sommige retinoïde gebruikers roodheid of afschilferingen ervaren wanneer ze voor het eerst de behandeling beginnen te gebruiken, maar het doet eigenlijk zijn werk als een exfoliant. De meeste mensen kunnen een concentratie en formule vinden die past bij hun huidtype en tolerantie, maar als je meer irritatie ervaart dan comfortabel is, probeer het dan maar om de andere nacht te gebruiken.

Gebruik ze alleen 's nachts.
Retinoïden verhogen de lichtgevoeligheid, waardoor ze u sneller kunnen verbranden bij blootstelling aan zonlicht. Het is het beste om ze 's nachts alleen te gebruiken wanneer je slaapt, wanneer je huid het meest ontvankelijk is en wanneer je niet buiten bent. Dat gezegd hebbende, kan een goede, hoge SPF-zonnebrandcrème gedragen (en opnieuw aangebracht!) Over uw andere huidverzorgingsbehandelingen de gevoeligheid van de huid verminderen.

Lees meer van Daily Makeover: de beste anti-verouderingsingrediënten voor uw leeftijd, vereenvoudigd