6 ongelooflijke vrouwen die uitkijken voor dit verkiezingsseizoen

 
Anonim

door Elizabeth Yuko 3 weken geleden

Foto: Adam Glanzman / Getty Images, Bill Pugliano / Getty Images. Ontwerp: Ashley Britton / SheKnows.

Als we eerlijk zijn, is het geen geweldige tijd om een ​​vrouw te zijn in Amerika. Ja, op 8 november 2016 ging het echt bergafwaarts, maar dat was nog maar het begin. Het is minder dan een week geleden dat Supreme Court Justice Brett Kavanaugh werd bevestigd en beëdigd, wat een sterke boodschap uitdeelde van Republikeinen aan overlevenden van seksueel geweld dat ze er niet toe doen.

En dat niet alleen, maar de benoeming van Kavanaugh, die fervent anti-abortus is, betekent dat Roe v. Wade wordt bedreigd en mogelijk ten val wordt gebracht of teniet wordt gedaan. En dat is slechts een van de vele beleidsmaatregelen die schadelijk zijn voor de reproductieve en seksuele gezondheid van vrouwen.

Ja, de dingen zijn nu behoorlijk grimmig, maar er is enige hoop. De komende tussentijdse verkiezingen op 6 november 2018 zijn onze kans om progressieve kandidaten aan te stellen die zich inzetten voor het behouden en verbeteren van onze toegang tot seksuele en reproductieve gezondheidszorg.

Als je je nog niet hebt geregistreerd om te stemmen, kan er nog steeds tijd zijn, afhankelijk van waar je woont. Hoe dan ook, je moet deze kandidaten leren kennen en waar mogelijk hun steun geven.

Oorspronkelijk gepost op SheKnows.

Ayanna Pressley

Ayanna Pressley, die rent voor de zetel van het Congres in het zevende district van Massachusetts, heeft geen Republikeinse tegenstander, wat betekent dat ze waarschijnlijk de eerste Zwarte Congresvrouw van de staat zal worden.

Haar platform - waarnaar ze verwijst heeft haar 'aandelenagenda' - heeft gezondheidszorg als een topprioriteit, inclusief het doorgeven van Medicare voor iedereen, het verzekeren van toegang tot gezondheidszorg voor de LGBTQ-gemeenschap en het intrekken van de Hyde-wijziging om het recht van een vrouw om te kiezen te beschermen .

Als een overlevende van seksueel geweld begrijpt Pressley het werk dat op dat gebied moet worden gedaan en zal het overal een voorstander zijn van overlevenden.

Foto: Hoffelijkheid van Ayanna Pressley.

Rashida Tlaib

Rashida Tlaib is de Democratische genomineerde voor het Congres in het 13e district van Michigan. Tlaib, een Palestijns-Amerikaans, een moslim en een moeder, diende eerder van 2008 tot 2014 in het Michigan State House of Representatives en vertrok vanwege termijnlimieten.

Ze steunt ook Medicare-for-all en is een belangrijke voorstander van de volksgezondheid in Detroit geweest door beleid te implementeren zoals het voorkomen van loodvergiftiging bij kinderen en het veiligstellen van financiering voor gratis gemeenschapsklinieken.

Foto: Hoffelijkheid van Rashida Tlaib.

Stacey Abrams

Stacey Abrams loopt voor gouverneur van Georgië en heeft al een aantal indrukwekkende supporters verzameld, zoals president Barack Obama, vice-president Joe Biden, president Jimmy Carter en acteur Debra Messing. Als ze wordt gekozen, zou ze de eerste zwarte vrouwelijke gouverneur in Amerika zijn.

Haar plannen voor gezondheidszorg omvatten het uitbreiden van Medicaid in Georgië en het verlagen van premies, het beschermen van het recht van een vrouw om te kiezen en het financieren van meer geestelijke gezondheidsdiensten.

Foto: Hoffelijkheid van Stacey Abrams.

Alexandria Ocasio-Cortez

Als je maar één persoon op deze lijst hebt gehoord, is het waarschijnlijk Alexandria Ocasio-Cortez, die nationaal nieuws maakte toen ze Congreslid Joe Crowley versloeg in de Democratische Primary in juni 2018.

De 28-jarige uit de Bronx identificeert zich als een democratisch socialist en haar platform omvat zaken als Medicare voor iedereen en toegang tot veilige, legale, betaalbare abortus, anticonceptie en gezinsplanningsdiensten, evenals toegang tot voldoende, betaalbare prenatale en postnatale zorg voor alle mensen, ongeacht inkomen, locatie of opleiding.

Foto: Hoffelijkheid van Alexandrië Ocasio-Cortez.

Lupe Valdez

Na vier ambtstermijnen als sheriff van Dallas County te hebben vervuld, is Lupe Valdez klaar voor haar volgende stap: de gouverneur van de staat Texas worden.

Als ze werd gekozen, zou ze de eerste openlijk homoseksuele en Latijns-Amerikaanse gouverneur van de staat worden. Nadat ze een periode van haar leven zonder gezondheidszorg heeft geleefd, begrijpt ze hoe stressvol en gevaarlijk het kan zijn en belooft ze te werken om medische zorg breed beschikbaar te maken.

Foto: Hoffelijkheid van Lupe Valdez.

Deb Haaland

Deb Haaland is de Democratische genomineerde voor het eerste Congressional district van New Mexico, en als gekozen zal de eerste Native American vrouw worden die in het Congres zal dienen.

Ze is van mening dat gezondheidszorg een mensenrecht is en zal werken om ervoor te zorgen dat iedereen de toegang heeft die ze nodig hebben, vooral vrouwen van kleur, mensen uit gebieden met een lager inkomen en andere gemarginaliseerde bevolkingsgroepen.

Foto: Hoffelijkheid van Deb Haaland.

13 Off-tempo handtassen Beroemdheden hebben op de rode loper meegedragen