50 films die elke modelliefhebber moet kijken

 
Anonim

door Becca Endicott 5 jaar geleden

Als je iets van ons bent, herinner je je waarschijnlijk de eerste keer dat je 'Ontbijt bij Tiffany's' hebt gezien. Je herinnert je vooral dat je de hele film bezwijmd hebt over Audrey Hepburn die geweldige hoeden en jurken en kapsels droeg, en een beetje niet let helemaal op de plot. (Hoewel het eigenlijk een hele leuke, grappige film is, en zeker de moeite waard om alleen voor het verhaal te worden gerecupereerd.)

"A Single Man" (2009)

Tom Ford's regiedebuut is, niet verwonderlijk, een stijlvolle aangelegenheid. Het beschrijft een dag uit het leven van George Falconer ( Colin Firth ), een professor van de homoseksuele universiteit die rouwt om het recente verlies van zijn partner. Firth is plechtig en keurig in tweëen, Julianne Moore is charmant bouffant en Nicholas Hoult is de perfecte mod college-jongen.

"The African Queen" (1951)

Met Katherine Hepburn en Humphrey Bogart, deze klassieker uit Old Hollywood in Afrika tijdens de Eerste Wereldoorlog, is Katherine Hepburn boordevol romantiek, gevaar en verleidelijke Edwardiaanse jurken.

"American Gigolo" (1980)

Deze film volgt de heldendaden van een mannelijke escort genaamd Julian, gespeeld door Richard Gere, die zijn beroep gebruikt om zijn passie voor mooie kleding, snelle auto's en cocaïne te financieren. Nadat hij is ingekaderd voor een moord, ontrafelt zijn onberispelijke gevoel voor stijl zich samen met zijn persoonlijke leven.

"And God Created Woman" (1956)

Het romantische drama van Roger Vadim is het voertuig dat de carrière van Brigitte Bardot lanceerde, en haar imago als een bom. In de film brengt het personage van Bardot, Juliette, haar dagen door met de gecompliceerde verleiding van twee broers. Deze film is een verleidelijke plot, tweedelige Franse Riviera glamour.

"Verzoening" (2007)

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ian McEwan, is "Atonement" een intens romantisch drama dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Het sterren James McAvoy, Keira Knightley en Vanessa Redgraves, maar de schijnwerpers schitteren echt op de kronkelende, gedrapeerde dertiger jurken en de op maat gemaakte looks uit de jaren veertig en vijftig.

"Annie Hall" (1977)

Woody Allen's beroemde rom-com volgt de romantische benarde toestand van Alvy Singer (gespeeld door Allen) die valt voor de gelijknamige ditsy, off-beat heldin, gespeeld door Diane Keaton . De film is even beroemd vanwege zijn bijziende, New York-y wit en Keaton's stijlvol androgyne ensembles.

"Basic Instinct" (1992)

Er is veel gaande in "Basic Instinct", een thriller over een vrouw die stal en een ex ex gewelddadig lastigvalt. Het is zeker geen film voor bangeriken, maar het is misschien de moeite waard om te kijken naar alleen de smetteloze wit-op-witte outfit van Sharon Stone .

"Belle Du Jour" (1967)

Met de Franse sekspot Catherine Deneuve in de hoofdrol volgt 'Belle Du Jour' de verwikkelingen van een verveelde huisvrouw die prostitutie opneemt om haar seksuele verveling te verlichten. Modebewuste kijkers kunnen merken dat ze even geboeid zijn door de kostuums van Saint Laurent.

"Blow-Up" (1966)

"Blow-Up" is het soort film dat een bepaald moment in de culturele geschiedenis inkapselt en behoudt, namelijk Londen tijdens de Swinging Sixties. Geregisseerd door Michelangelo Antonioni, schittert de film veel van de belangrijkste mode- en film "It" -meisjes van die tijd, waaronder Vanessa Redgrave, Jane Birkin en Veruschka .

"Bonnie and Clyde" (1967)

Warren Beatty en een louche, elegante Faye Dunaway schitteren in deze dramatizitie van het beruchte spree-dodende duo. De handtekening van Dunaway voor de rol was een mix van historisch correcte jaren dertig stijl, met een beatnikrand.

"Ontbijt bij Tiffany's" (1961)

Oorspronkelijk werd Marilyn Monroe in de iconische rol van Holly Golightly gegoten in de verfilming van de roman van Truman Capote . Toen Audrey Hepburn de rol op zich nam, maakte ze er de haare van, het personage naar eigen smaak vormend en haar langdurige creatieve relatie met Hubert de Givenchy.

"Ademloos" (1960)

De New Wave-klassieker van Jean-Luc Godard is een elegante, zwart-witfilm die een aspirant-Amerikaanse journalist volgt die in Parijs woont - gespeeld door Jean Seberg - terwijl ze wordt betrokken bij de criminele activiteiten van haar ruige vriendje . Ze draagt ​​een cat-eye-bril, Bretonse strepen en een volledig geruite Dior-jurk.

"Cleopatra" (1963)

Deze weelderige Hollywood-eerbetoon aan het oude Egypte is berucht om een ​​budget van ruim 42 miljoen dollar. (Ter info, dat is het equivalent van 320 miljoen vandaag.) We zijn er vrij zeker van dat al dat extra geld naar Elizabeth Taylor ging voor het vergulden tot ze praktisch verguld was, tot groot succes.

"Clueless" (1995)

Cher Horowitz weet waar ze het over heeft, Azzedine Alaia is absoluut "als, een totaal belangrijke ontwerper." Met Alicia Silverstone in de hoofdrol is dit de film die ons heeft geleerd over 'Monets', matchmaking en het belang van een goed geruite rok.

"Easy Rider" (1969)

Geregisseerd door Dennis Hopper en met in de hoofdrol Hopper en Peter Fonda, deze film is een momentopname van la vie boheme op het toppunt van de contra-culturele revolutie. Hopper en Fonda zijn twee hippe katten, die land doorkruisen op onpraktisch laaghangende motorfietsen en overal in de buurt hippie-meisjes met franjes ontmoeten. Bekijk dit als je wilt dat je bij Woodstock was.

"8 1/2" (1963)

Een van Federico Fellini's beroemdste werken, "8 1/2", is een vaag autobiografisch project over de complexiteit van het creatieve proces voor een Italiaanse filmregisseur. Het zit ook vol vlijmscherpe ensembles die worden afgevuurd door het scherpe, minimalistische effect van zwart-witfilm.

Edie Sedgewick, de meest beruchte muze van Andy Warhol, wordt door Sienna Miller vereeuwigd in deze biopic over het leven van de jonge sterveling met problemen. Edie was een voorstander van zwarte panty's met minirokjes of tunieken, en belichaamde in die tijd de modestijlen van de mode in New York.

"Flashdance" (1983)

Jennifer Beals schittert als Alex Owens in deze klassieke dansfilm over een jonge vrouw die overdag werkt als een lasser en 's nachts als een exotische danser in een poging om het tot een professionele danser te maken. Het is ook op verantwoorde wijze om het publiek van films kijken te laten kennismaken met de ultra-casual, off-the-shoulder sweatshirtlook.

Foto: Topham Picturepoint / Press Association afbeeldingen

"Funny Face" (1957)

Het is vrijwel onmogelijk om Audrey Hepburn te onderscheiden van de mode, vooral in deze muzikale komedie over een verlegen boekhandelaar (Hepburn), die door een topmodefotograaf, Fred Astaire en geïnspireerd door Richard Avedon, is veranderd in een beroemd model.

"Gone With The Wind" (1939)

Deze historische romance, gebaseerd op de roman van Margaret Mitchell, is een ode aan de romantiek van het diepe zuiden. In de film treden Vivien Leigh en Clark Gable op als door sterren gekruiste minnaars, tegen de achtergrond van de Amerikaanse Burgeroorlog. De film is ook beroemd om een ​​scène waarin de vrouwelijke protagonist Scarlett O'Hara (Leigh) een elegante jurk bouwt uit een oud paar gordijnen.

"Gentlemen Prefer Blondes" (1953)

Marilyn Monroe speelt in deze foto over een paar burlesque dansers die worstelen om hun weg te vinden in de wereld. Het is leuk om te doen, en het is ook de film die verantwoordelijk is voor het beruchte nummer van Monroe, "Diamonds Are A Girl's Best Friend."

"The Great Gatsby" (1974)

Ja, we weten het, Baz Luhrmann heeft deze film net opnieuw bewerkt en het was mooi en spectaculair. Maar we hebben toevallig een zwak voor de originele bewerking uit 1974 van de roman van F. Scott Fitzgerald. Het sterren een waif-achtige Mia Farrow als Daisy, terwijl Gatsby wordt gespeeld door de gouden jongen van het tijdperk, Robert Redford . Samen vormen ze een perfect Roaring Twenties-stel.

"Heathers" (1988)

Wie houdt er niet van "Heathers?" Het is een heerlijk kitscherige film over moordzuchtige meisjes uit de middelbare school. Met Winona Ryder, Christian Slater en honderden schoudervullingen is dit een zeer bevredigend deel van de stijl van de late jaren tachtig.

"Kids" (1995)

Dit is er een voor de kunstzinnige kinderen. Harmony Korine, indie lieveling van de jaren negentig, schreef deze film over de stedelijke ontevredenheid van een groep tieners die opgroeit in New York City. Dit was de debuutvoorstelling voor Rosario Dawson en Chloe Sevigny, en het is een uitstekende showcase van de stijl van de jaren negentig.

"La Dolce Vita" (1960)

Een andere Fellini-klassieker, "La Dolce Vita", is een romantische drama over een roddelreporter die liefde zoekt bij de glitz en glitter van de sociale bovenlaag in Rome. Fellini heeft het gehad over de dicht versierde kostuums van deze film als een metafoor voor buitensporige maskering van interne wanhoop. Wat de filosofische wortel ook is, de kostuums zijn prachtig.

"Marie Antoinette" (2006)

Kirsten Dunst speelt de meest iconische (en ongelukkige) koningin van Frankrijk in dit iconisch gestileerde Sofia Coppola- voertuig. De film concentreert zich op de lichtzinnigheid en aflaten van de naïeve jonge koningin - bekend om haar onpraktisch ingewikkelde haar en laag uitgesneden gewaden - terwijl Frankrijk op het punt staat de revolutie te bestormen.

"Mystery Train" (1989)

Jim Jarmusch's tripartiete film volgt de ongelukken van drie groepen internationale toeristen die door Memphis, Tennessee reizen en in hetzelfde hotel verblijven. In de bioscoop is deze film opmerkelijk voor de onhandig levendige uniformen van de hotelmedewerker en voor de 'rocker kid'-mode, geïdealiseerd door de protagonisten van de film.

"Out of Africa" ​​(1985)

Meryl Streep en Robert Redford spelen een hoofdrol in deze bewerking van een roman met dezelfde naam, als een paar Deense vrienden die een schijnhuwelijk vormen en naar Oost-Afrika verhuizen in 1913. Streep, als Karen, toont een elegantie zonder botten die past bij een vrouw aan de koloniale grens.

"Pierrot Le Fou" (1965)

Een andere klassieker van Jean-Luc Godard, deze film speelt Jean-Paul Belmondo en model Anna Karina mee in een ongewoon kleurrijke variant op de Franse New Wave-stijl. Karina is een mooie ingenieuze aan de Franse Rivièra die wordt meegesleept in de intriges rond het twijfelachtige verleden van Belmondo.

"Pretty In Pink" (1986)

Dit is een romantische tienerkomedie van John Hughes over een tienermeisje van de verkeerde kant van de baan ( Molly Ringwald ) die op een preppy-rijke jongen op school ( Andrew McCarthy .) Hard aan het verpletteren is. De film ontleent zijn titel aan de iconische off-road van Ringwald. de schouderroze jurk.

"Pretty Woman" (1990)

"Pretty Woman" is in wezen het omgekeerde van Richard Gere's rol in "American Gigolo." Hier speelt hij een Pygmalion-verhaallijn af als een rijke man die besluit een prostituee ( Julia Roberts ) te transformeren in een perfecte facsimile van een vrouw van hoge klasse. Alle mode in deze film is geweldig, van Roberts 'dij hoge laarzen tot haar prachtige operakleding.

"Purple Noon" (1960)

Hier is nog een Franse film om toe te voegen aan je lijst met wachtwoorden. Het volgt een Amerikaan in Italië, op een missie om het geld van zijn vriend te vermaken. Je bent misschien meer bekend met 'The Talented Mr. Ripley', maar deze originele versie heeft de moeiteloze Medditeranean-stijl die zo veel films kenmerkt die in de jaren zestig in Frankrijk zijn gemaakt.

"Quadrophenia" (1979)

Losjes gebaseerd op een rockopera van The Who volgt deze film het leven van een gedesillusioneerde Britse mod en zijn vrienden, die allemaal over het strijden tegen het establishment willen. Zoals je je wel kunt voorstellen, zijn er strakke pakken en skinny banden beschikbaar.

"Rear Window" (1954)

Een van de beroemdste thrillers van Alfred Hitchcock, deze film geeft Jimmy Stewart en Grace Kelly een sterretje dat verwikkeld raakt in een moord die plaatsvond in een nabijgelegen flatgebouw nadat Stewart getuige was van de misdaad. Zoals met de meeste Hitchcock-films, is de aandacht voor detail (vooral de mode!) Ongelooflijk.

"Reality Bites" (1994)

Met Winona Ryder als ster, deze film was het regiedebuut van Ben Stiller en beschrijft de levens van een handjevol recente studenten terwijl ze proberen hun weg in de wereld te vinden. Het zijn grungry, proto-hipster types, dus de nadruk op bloemenjurken en klimplant mary-janes is intens.

"Reservoir Dogs" (1992)

Quentin Tarantino's film over de gebeurtenissen rond een mislukte diamantoverval staat bekend om zijn donkere humor en onnodig geweld. Het moet ook bekend staan ​​om de onberispelijke, bijpassende maatpakken die de criminelen dragen.

"Romeo + Juliet" (1996)

Het tragische liefdesverhaal van Shakespeare wordt hier opnieuw bepaald door de vruchtbare geest van Baz Luhrmann. Met jonge, innemende versies van Leondardo DiCaprio en Claire Danes als het gelijknamige stel, is Luhrmanns film een ​​hectische, hoogst gestileerde moderne interpretatie van het verhaal als een strijd tussen rivaliserende georganiseerde misdaadfamilies. De kleding, met name in de bovenstaande scène met kostuumpartijen, is even extravagant.

"The Royal Tenenbaums" (2001)

Zoals eerder opgemerkt, hebben films van Wes Anderson de neiging behoorlijk modieus te zijn. Van al zijn films is 'The Royal Tenenbaums' waarschijnlijk de meest stijlvolle, die wordt gekenmerkt door de statische, iconische stijlen gedragen door elk van de hoofdpersonages, zoals de gestreepte jurk en bontjas van Margot Tenenbaum ( Gwyneth Paltrow ) of Richie Tenenbaum's ( Luke Wilson ) tennishoofdband en onverzorgd gezichtshaar.

"Rosemary's Baby" (1968)

Deze film staat bekend om de dramatische pixie-cut van Mia Farrow . Ze gaat van een zachtmoedige bob naar een edgy crop in de loop van de film, terwijl haar zwangerschap vordert en de onvermijdelijk gewelddadige climax van de film dichterbij komt.

"Shaft" (1971)

Deze actie / film noir flick volgt een privé-oog genaamd John Shaft terwijl hij de vermiste dochter van een cliënt door New York City volgt. Het hoofdpersonage wordt gespeeld door Richard Roundtree en draagt ​​leren trenchcoats, coltruien en enkele stellaire muttonchops.

"Stranger Than Paradise" (1984)

Weer een film van Jim Jarmusch, deze film is een absurdistisch verhaal over drie doelloze jongeren die door het land reizen. Het culmineert met de drie die een roadtrip naar Florida maken. De film is opzettelijk old-school. Het is opgenomen in zwart-wit en de twee mannen dragen fedora's en truien, terwijl de vrouw zich meestal in een minimalistisch geheel van zonnebrillen, coltruien en broeken bevindt.

"Taxi Driver" (1976)

Deze Martin Scorsese film schittert Robert De Niro en een heel jonge Jodie Foster als een veertienjarige prostituee. Deze film is berucht om zijn Lolita-achtige weergave van het personage van de Foster, Iris, en belicht ook de opkomst van punkmode na de oorlog in Vietnam.

"The Virgin Suicides" (1999)

Met Kirsten Dunst in de hoofdrol volgt deze film de levens van de vijf prachtige zussen van Lissabon, die allemaal binnen een jaar zelfmoord plegen (of proberen). De film, die nauwlettend in de gaten wordt gehouden door een groep verdwaasde buurten die door Josh Hartnett zijn uitgehongerd, toont het idee van het onbereikbare vrouwelijke ideaal.

"The Devil Wear Prada" (2006)

Een van de favoriete films van de mode, de verfilming van de roman van Lauren Weisberger, is een fictief verslag van Weisberger's eigen ervaring als assistent van de hoofdredacteur van een groot modetijdschrift (algemeen erkend als Vogue ). De filmsterren Anne Hathaway en Meryl Streep .

"The Dreamers" (2003)

Geregisseerd door Bernardo Bertolucci, deze film behandelt de verontrustende, incestueuze relatie tussen een Amerikaanse student en een paar Franse broers en zussen. Ondanks het onderwerp is de film visueel prachtig en zit Eva Green vol met fantastische kleding.

"Thelma & Louise" (1991)

Geena Davis en Susan Sarandon spelen in deze buddy-film over twee vrouwen die op de vlucht zijn voor de wet nadat ze een would-be verkrachter vermoordden. Ze rijden dwars door het land in een wanhopige poging om er Mexico van te maken, high-waisted jeans, cropped tees en zijarmen de hele weg wiegende.

"The Talented Mr. Ripley" (1999)

Deze herinterpretatie van "Purple Noon" verdient een eigen plekje op de lijst, want het sterren Matt Damon, Cate Blanchett, Gwyneth Paltrow en Jude Law als glamoureuze jonge mensen die zich bezighouden met het hoge leven in Rome, geleid door de sociopathische en uiteindelijk moorddadige Tom Ripley (Damon.)

"Trainspotting" (1996)

De breakout-rol van Ewan McGregor in deze onafhankelijke film geeft een geheel nieuwe betekenis aan de term 'heroin chic'. De film volgt een groep heroïneverslaafden die rond eind jaren tachtig in Edinburgh woonden. Ondanks de deprimerende materie, is er een duidelijk stijlvol randje aan de uitgeklede esthetiek van de film.

"Vertigo" (1958)

Nog een Hitchcock-meesterwerk, Vertigo is een verdraaid verhaal over misdaad en liefde met in de hoofdrol Jimmy Stewart en Kim Novak . Misschien wel het beste deel van de film is dat we twee verschillende sartoriale zijden van Novak krijgen - de hooggepolijste kant die haar kenmerkt als een socialite en de bookish, slighyl mousier-kant die ze in haar echte leven vertoont.

"Zoolander" (2001)

Last but not least, "Zoolander." Met Ben Stiller als het hoofdpersonage in de hoofdrol, is deze komedie een ongelooflijk dwaze parodie op de mode-industrie, zoals verteld door de ogen van het "echt, echt, erg goed uitziende" model Derek Zoolander. Hoewel de film absoluut bedoeld is als een grote overdrijving van de modewereld, is het niettemin een heel grappige manier om naar de mode te kijken.

De beste nieuwe producten voor het laatste maken van uw kleur