50 Brainy-beroemdheden die aanwezig waren op Ivy League-scholen

 
Anonim

door StyleCaster 3 maanden geleden

Foto: Dartmouth / YouTube.

Laten we iets ophelderen: alleen omdat je een enorm succesvolle Hollywood-ster bent, wil dat nog niet zeggen dat je niet slim bent. In feite zijn er tal van intelligente beroemdheden die niet alleen prachtig en charismatisch zijn, maar ook Ivy League-scholen hebben bezocht.

MEER: 16 middelbare leeftijd schoonheidsbeïnvloeders die u nu moet volgen

We wisten al dat sommige van deze acteurs intelligent waren - Natalie Portman en Rashida Jones zijn beide Harvard-grads, en Emma Watson maakte de beroemde beslissing om naar school te gaan op de Brown University in 2009. Maar anderen zijn meer onder-de-radar. Wist je bijvoorbeeld dat Glee grappige dame Jane Lynch naar Cornell University ging, of dat Mindy Kaling afstudeerde aan Dartmouth?

MEER: 10 Beroemdheden die als universiteitshoogleraren zijn verdubbeld

Klik door de galerij om 50 slimme beroemdheden te zien die naar de Ivy League-scholen gingen.

Een versie van dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in mei 2016.

Klik door de galerij om 50 slimme sterren te zien die op Ivy League-scholen hebben gezeten.

Foto: Getty Images. Ontwerp: StyleCaster.

Michelle Obama

Michelle Obama studeerde in 1985 af aan de Princeton University en behaalde haar diploma aan de Harvard Law School in 1988.

Foto: Mark Wilson / Getty Images Nieuws.

Mayim Bialik

De Mayim Bialik van The Big Bang Theory keerde in 2007 terug naar UCLA om haar Ph.D. in de neurowetenschappen.

Foto: Allen Berezovsky / Getty Images Entertainment.

Mindy Kaling

Grappig meisje Mindy Kaling studeerde in 2001 af aan Dartmouth en in haar boek Is Everyone Hanging Out Without Me? Ze maakte grapjes dat ze naar de Ivy League-school ging om 'haar liefde voor blanke mensen en North Face-parka's na te streven'. Met haar theateropleiding ging ze verder met tv-faam (en bracht ze bijna 12 miljoen volgers op Twitter).

Foto: Alexandra Wyman / Getty Images.

Connie Britton

Actrice Connie Britton studeerde af in Aziatische studies met een concentratie in het Chinees aan het Dartmouth College.

Foto: Gravin / Getty Images van Jemal.

Emma Watson

Emma Watson's besluit om de Brown University te volgen veroorzaakte in 2009 behoorlijk wat opschudding. Sindsdien nam ze een korte afwezigheid om zich te concentreren op haar acteercarrière, maar keerde terug om haar diploma af te maken.

Foto: Christopher Polk / Getty Images voor PCA.

Rashida Jones

Rashida Jones is een andere vrouwelijke komiek met hersens: in 1997 studeerde de actrice af aan Harvard (een beroemdheid favoriet, zo lijkt het). Hoewel ze een graad in acteren volgde, demonstreerde ze ook haar muzikale vaardigheden door het schrijven van partituren voor de illustere Hasty Pudding Club van de universiteit.

Foto: Imeh Akpanudosen / Getty Images.

Natalie Portman

Natalie Portman heeft in de industrie een reputatie om slim te zijn, en terecht. De actrice volgde de universiteit van Harvard en kwam in 2003 uit met een graad in psychologie.

Een voormalig hoogleraar gaf commentaar op haar academische prestaties en stelde dat "zij een zeer vastberaden persoon is en in staat is om gedurende een lange periode gerichte inspanningen te leveren." Ze laat nu de resultaten van die vastberadenheid en focus zien. "

Ze spreekt ook Hebreeuws, Frans, Arabisch, Duits en Japans. Niet te shabby.

Foto: Isaac Brekken / Getty Images.

John Legend

John Legend woonde de Universiteit van Pennsylvania bij en ontving een beursaanbieding van Harvard, Georgetown en Morehouse voordat hij zich in zijn alma mater vestigde.

In 1998 (een jaar voor zijn afstuderen) stelde een studievriend hem voor aan Lauryn Hill, die hem rekruteerde om piano te spelen op haar nummer "Everything Is Everything", en in 2001 introduceerde een andere studievriend hem bij Kanye West, die later werkte met hem.

Foto: David Livingston / Getty Images.

John Krasinski

John Krasinski staat bekend om zijn rol als sympathieke Jim on The Office, hoewel hij ook behoorlijk intelligent is.

Hij studeerde in 2001 af aan Brown University, begon met interesse in Engelse literatuur, voordat hij uiteindelijk theater ging volgen. Hij bracht de eerste helft van zijn eerste jaar in Costa Rica door om Engels te leren aan studenten, om op te starten.

Foto: Jason Merritt / Getty Images.

Lupita Nyong'o

Oscarwinnaar Lupita Nyong'o ging naar Yale School of Drama, waar ze een master in acteren ontving.

Foto: Andrew Goodman / Getty Images voor het Maui Film Festival in Wailea.

Tyra Banks

Tyra Banks maakte veel ophef toen de host van het Amerikaanse Next Top Model aankondigde dat ze naar Harvard Business School zou gaan. Banks heeft inderdaad zakelijke lessen gevolgd aan Harvard, maar ontving geen diploma van de graduate school omdat ze was ingeschreven in een speciale syllabus, het 'Owner / President Management Program', wat in feite een certificaatprogramma is in plaats van een echte MBA-opleiding.

Foto: Jamie McCarthy / Getty Images.

Julia Stiles

Julia Stiles studeerde in 2005 af aan Columbia University met een bachelorgraad in Engelse literatuur, niet anders dan haar bookworm-achtige 10 Things I Hate About You- personage, die altijd Sylvia Plath aan het lezen was.

Foto: Jason Kempin / Getty Images voor YouTube.

Brooke Shields

Na de hoofdrol in de racy film The Blue Lagoon, heeft Brooke Shields de Princeton University gedecampeerd om haar bachelordiploma in de Franse literatuur na te streven. Ze studeerde af in 1987.

Foto: Andrew H. Walker / Getty Images.

Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal behaalde een BA in Engelse literatuur van Columbia University in 1995. Terwijl ze daar was, volgde ze een les bij de vader van Uma Thurman, professor Robert Thurman.

Foto: Michael Loccisano / Getty Images.

James Franco

James Franco is bekend om te dobberen in een ton van verschillende beroepen en projecten, en de man van vele talenten bezocht ook een aantal prestigieuze scholen.

Hij behaalde een bachelorgraad aan de UCLA (waar hij afstudeerde met een GPA boven 3, 5), ontving een MFA van Columbia, studeerde film aan de NYU en is ingeschreven aan de Yale University.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Getty Images.

Elizabeth Banks

Elizabeth Banks studeerde magna cum laude af aan de University of Pennsylvania in 1993. Op school was ze actief in de Griekse scene, als lid van de Delta Delta Delta Sorority. Ze ontmoette haar man, Max Handleman, op hun eerste lesdag op de universiteit.

Foto: Paul A. Hebert / Getty Images.

Julie Bowen

De favoriete ster van de rode loper en moderne ster Julie Bowen ging naar de Brown University en behaalde in 1991 een diploma. Tijdens haar studie volgde ze musicals zoals Guys and Dolls .

Foto: Alexandra Wyman / Getty Images voor Tie The Knot.

Conan O'Brien

Conan O'Brien ging naar de universiteit van Harvard en studeerde magna cum laude af met een major in de Amerikaanse geschiedenis. Toen hij daar was, bewerkte hij de Harvard Lampoon voor twee jaar.

Foto: Donald Bowers / Getty Images voor The Advertising Council.

Jordana Brewster

Jordana Brewster studeerde in 2003 af aan de Yale University, ondanks dat ze op veel jongere leeftijd succes had geboekt in Hollywood.

Foto: Donato Sardella / Getty Images voor Jimmy Choo.

Dean Norris

Breaking Bad acteur Dean Norris studeerde niet alleen af ​​in Harvard in 1985, waar hij afstudeerde in sociale studies, maar hij ging ook een jaar naar de prestigieuze Royal Academy of Dramatic Art.

Foto: Ethan Miller / Getty Images.

Ed Norton

Ed Norton studeerde in 1991 af aan de Yale University. Hij roeide tijdens het studeren van de geschiedenis op de Ivy League-school concurrerend en volgde acteerlessen aan de kant.

Foto: Frederick M. Brown / Getty Images.

Ellie Kemper

Ellie Kemper volgde Princeton University als hockeyspeler en behaalde haar diploma in 2002. De actrice van het kantoor trad in de voetsporen van haar komiekmoeder, die een van de eerste vrouwen was die de prestigieuze universiteit bezocht.

Foto: Alexandra Wyman / Getty Images.

Tatjana Ali

Tatyana Ali, de voormalige ster van Fresh Prince of Bel Air, ging naar de universiteit van Harvard en studeerde af in antropologie in 2002.

Foto: Frederick M. Brown / Getty Images voor NAACP Image Awards.

Laura Linney

Laura Linney ging naar Northwestern voordat ze naar de Brown University ging.

Een universitair hoofddocent in theater op de school merkte op: "Als student was ze helder en natuurlijk, ze was heerlijk om mee te werken en ze duwde zichzelf. Ik denk niet dat iemand helemaal op Laura lijkt, ze had altijd een duidelijke focus en prachtige energie die iedereen om haar heen heeft geraakt. '

Foto: Eugene Gologursky / Getty Images voor Gotham Magazine.

Meryl Streep

Meryl Streep wordt algemeen beschouwd als een van de meest vooraanstaande actrices aller tijden, en ze is ook indrukwekkend slim.

Na het volgen van het Vassar College, ging ze verder naar de Yale School of Drama om in 1975 een master of fine arts degree te behalen. In het programma voelde ze zich immense druk en harde concurrentie, maar werd doorgestuurd en werd, nou ja, Meryl Streep.

Foto: Mike Coppola / Getty Images voor Christopher & Dana Reeve Foundation.

Jodie Foster

Ondanks dat hij een succesvolle kinderster was, studeerde Jodie Foster in 1985 af aan de Yale University met een bachelor in literatuur.

Foto: Jason Merritt / Getty Images.

Claire Danes

In 1998 ging Claire Danes naar Yale (haar vaders alma mater), maar - na twee jaar psychologie te hebben gestudeerd - stopte ze om zich te concentreren op haar filmcarrière.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Getty Images.

Matt Damon

Matt Damon maakte een interessante keuze in zijn studieloopbaan: hij ging bijna vier volle jaren naar de universiteit van Harvard voordat hij besloot in 1992 af te treden om zijn acteercarrière in Hollywood voort te zetten.

Foto: Julien M. Hekimian / Getty Images.

Jane Lynch

Jane Lynch, de ster van Glee, was aanwezig op de Cornell University.

Foto: Mark Davis / Getty Images.

Anna Paquin

Anna Paquin ging een jaar naar Columbia University voordat ze een "onbepaald verlof" nam om haar acteercarrière na te streven. Ze is nooit teruggekomen om haar diploma af te maken.

Foto: David Livingston / Getty Images.

Jake Gyllenhaal

Net als zijn zus Maggie, schreef Jake Gyllenhaal zich ook in aan de Columbia University. Het enige verschil: anders dan Maggie, beëindigde hij niet; hij was slechts twee jaar op school, toen hij zijn studies concentreerde op oosterse religies.

Foto: Carlos Alvarez / Getty Images.

Liev Schreiber

Liev Schreiber studeerde in 1992 af aan de Yale School of Drama.

Foto: Tiffany Rose / Getty Images voor National Tourette Syndrome Association.

Ashley Judd

Ashley Judd was een laatbloeier.

In 2010 ging Ashley terug naar school om een ​​master in overheidsadministratie te volgen aan de John F. Kennedy School of Government van de universiteit van Harvard.

Foto: Noel Vasquez / Getty Images.

Angela Bassett

Actrice Angela Bassett ging naar de Yale University.

Foto: C Flanigan / Getty Images.

Casey Affleck

Voordat ze afhaakte om acteerwerk voort te zetten, studeerde jongere broer aan broer Ben, Casey Affleck, natuurkunde aan Columbia University.

Foto: David Buchan / Getty Images voor TheWrap.

Anderson Cooper

CNN-anker Anderson Cooper studeerde in 1989 af aan de Yale University.

Foto: Jonathan Leibson / Getty Images voor J / P Haitian Relief Organization.

Mira Sorvino

Mira Sorvino studeerde psychologie aan de universiteit van Harvard en schreef daar haar proefschrift over raciale conflicten in China.

Foto: Gabriel Olsen / Getty Images.

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver woonde de universiteit van Stanford bij als een undergraduate voordat hij afstudeerde aan de Yale School of Drama.

Foto: Rommel Demano / Getty Images.

Ivanka Trump

Ivanka Trump studeerde summa cum laude af aan de Wharton School of Business van de Universiteit van Pennsylvania in 2004.

Foto: Jamie McCarthy / Getty Images.

Vanessa Carlton

Nadat hij ballet studeerde als kind en begon aan een succesvolle muziekcarrière, schreef Vanessa Carlton zich in het najaar van 2003 in voor een semester aan Columbia University.

Foto: Michael Loccisano / Getty Images.

Vanessa Bayer

Voormalige Saturday Night Live funny gal Vanessa Bayer studeerde in 2004 af aan de Annenberg School for Communication van de University of Pennsylvania.

Foto: Andrew H. Walker / Getty Images.

David Duchovny

Acteur David Duchovny studeerde in 1982 af aan Princeton met een BA in Engelse literatuur.

Foto: Dimitrios Kambouris / Getty Images.

Jenny Slate

Actrice en komiek Jenny Slate studeerde in 2004 af aan Columbia University.

Foto: Frazer Harrison / Getty Images.

Tommy Lee Jones

Acteur en regisseur Tommy Lee Jones ging naar Harvard.

Foto: Pascal Le Segretain / Getty Images.

Paul Giamatti

Acteur Paul Giamatti ging naar de Yale University.

Foto: Andrew Toth / Getty Images.

Kathryn Bigelow

Oscar-winnende regisseur Kathryn Bigelow ( The Hurt Locker ) studeerde af in Columbia.

Foto: Valerie Macon / Getty Images.

Frances McDormand

Actrice Frances McDormand ging naar Yale.

Foto: Frederick M. Brown / Getty Images.

Amanda Peet

Actrice Amanda Peet ging naar Columbia University.

Foto: Jerod Harris / Getty Images.

Donald Trump

Donald Trump ging naar de Universiteit van Pennsylvania en studeerde economie.

Foto: Kris Connor / Getty Images.

Hoe het natte haar te beheersen Kijk zonder veel H20