De 5 beste vintage denimwinkels op Etsy

 
Anonim

door Cady Lang 3 jaar geleden

Geef het de schuld dat je een millennial bent of te veel jaren in de retail werkt, maar ik hou van online shoppen en ga heel zelden naar een fysieke winkel. Als ik rechtstreeks vanaf mijn computer of telefoon koop, kan ik heel wat marktonderzoek doen voordat ik iets koop en kan ik alle opties filteren voordat ik op 'kopen' klik - een uitkomst voor een besluiteloze shopper zoals ik.

Hoewel veel van mijn favoriete winkels hun waren online hebben, is de website waar ik het vaakst een bladwijzer van heb gemaakt Etsy. Toen ik de site voor het eerst ging gebruiken, was het een marktplaats voor twee doe-het-zelfprojecten, handgebreide mutsen en dergelijke. De afgelopen jaren heb ik echter ontdekt dat het een schatkamer aan vintage vondsten is, vooral vintage denim.

En in tegenstelling tot conventionele vintage denimwinkels, waar de winkel misschien niet precies heeft waar je naar op zoek bent, of omdat je door rekken en rekken met slechte vondsten moet schuiven, biedt Etsy heel veel stijlen die naar jouw smaak kunnen worden gefilterd- vaak tegen een fractie van de prijs.

Toen ik bijvoorbeeld zag dat mijn vriend dit voorjaar een gekrompen vintage Calvin Klein-jeansjasje als overhemd droeg, was ik vastbesloten mijn eigen perfecte CK-spijkerjas te bemachtigen. Een snel overzicht van Etsy leverde me een hele reeks prachtige opties op die ik vervolgens selecteerde op stijl, tijdperk en prijs. Na enig wikken en wegen, werd ik de trotse bezitter van een boxy gesneden, met steen gewassen CK-jeansjack uit de vroege jaren '90.

Onderweg heb ik nog een aantal winkels gevonden die altijd de beste selectie hebben, en gelukkig voor jou, ben ik bereid om deze waardevolle informatie te onthullen. Van de winkel die de ongerepte, perfect samengestelde vintage jeans bedient en degene die de beste distressed denim produceert, dit zijn de vijf beste winkels om vintage denim te vinden op Etsy.

Afbeelding: Colony Vintage

Kolonie Vintage
Colony heeft een van de grootste collecties vintage denim die ik op Etsy heb gezien. In deze winkel heeft de grote hoeveelheid echter geen invloed op de hoge kwaliteit en bijna perfecte staat van de stukken. Zeer gedetailleerde beschrijvingen van elk item zorgt ervoor dat wat u bestelt, is wat u krijgt.

Afbeelding: Jewvenchy

Jewvenchy
Overweeg Jewvenchy je go-to-spot voor cool-girl-vondsten zoals overalls en cultlabel jeans (denk perfect bewaard gebleven Armani, Guess, en natuurlijk Levi's). Ook belangrijk: deze winkel geeft de werkelijke taillebandmaat van de jeans aan, wat handig is omdat een maat 26 uit de jaren '80 in 2015 niet altijd vertaalt naar een maat 26.

Afbeelding: Winkel ballingschap

Winkel verbannen
Als je op zoek bent naar het perfecte jeansjack, Shop Exile heeft jou gedekt. Met alles van verfraaide denimbommenwerpers tot oversized truckerjacks, garandeert deze plek dat je precies vindt wat je zoekt - en je zult waarschijnlijk een eind komen aan een aantal van de perfect gecureerde jaren negentig grunge-vondsten (denk aan band-t-shirts, washandjes, en cool-als-fuck leren jassen).

Afbeelding: Vintage Co. van het noordwesten

Northwest Vintage Co.
Als u op zoek bent naar vintage met een eigenzinnige twist, wordt u verliefd op de upcycled-artikelen van Northwest Vintage Co. Deze winkel heeft vintage denim (jeans, cut-off shorts en zelfs overalls!) En voegt calico-patches en zakken toe voor een vleugje kleur. Ze hebben een opvallende gelijkenis met de patch-jeans van Junya Watanabe - voor een beslist niet-Junya-prijs.

Afbeelding: Sprightly Vogue

Sprightly Vogue
Als je op zoek bent naar de beste waar voor je geld, ga dan naar Sprightly Vogue. De denim selectie is eerlijk, en met de meeste vintage jeans voor minder dan $ 30 per pop, waarom niet twee?