20 Feiten over 'schandaal' die u waarschijnlijk nog nooit hebt geweten

 
Anonim

door Perrie Samotin 4 jaar geleden

Een promo shot van seizoen 4 van "Scandal" (ABC / Craig Sjodin)

Hoera! Seizoen 4 van "Scandal" gaat vanavond in première! Maar voordat je jezelf 's nachts voor de tv parkeert, kun je je kennis van de populaire ABC-show testen met 20 dingen die je nooit over' schandaal 'en de politieke wereld van Olivia Pope wist.

1. Bellamy Young hoefde maar twee regels te spreken voordat ze de rol van First Lady op zich liet nemen.

2. Gabrielle Union auditie voor de rol van Olivia Pope.

3. "Schandaal" is volledig in LA opgenomen en gebruikt valse achtergronden in Washington DC.

4. Tony Goldwyn (Fitz) is het spul van de Hollywood-legende. Zijn grootvader was Samuel Goldwyn, de iconische producent die enkele van de grootste studio's in Hollywood oprichtte, waaronder Paramount en MGM (ahem, Metro Goldwyn Mayer)! En zijn grootvader schreef het scenario voor "Gone With The Wind."

5. Goldwyn speelde ook de vileine Carl in 'Ghost' en hij is de stem van 'Tarzan' in de klassieke Disney-cartoon.

6. Als het personage van Fitz zwart is geweest, zei Washington dat ze de rol van Olivia Pope zou hebben afgewezen.

"Ik was een beetje bezorgd omdat [het personage] een schandalige relatie heeft met de [bewoner van het] Witte Huis", zei de actrice. "Ik dacht: 'Als de president van de show Black is, zal ik de show niet doen.' Omdat het voor mij een te belangrijk moment was. Ik wilde niets doen dat mijn relatie met de [president] in gevaar bracht of waardoor het leek alsof ik een insider-visie had op het presidentschap van Obama. "

7. Guillermo Diaz (Huck) is openlijk gay in het echte leven.

8. Columbus Short was de choreograaf van de ' In The Zone'-tournee van Britney Spears en was ooit een back-updanseres voor Brandy .

9. Over de Britney Spears gesproken, de maker van 'Schandaal' Shonda Rhimes schreef het filmische meesterwerk 'Crossroads'.

10. Olivia Pope is gebaseerd op de echte crisisbeheersingsadviseur, Judy Smith . Smith, ook een co-executive producer van de show, heeft Monica Lewinsky, Michael Vick, de familie van Chandra Levy en BP vertegenwoordigd na de olieramp.

11. De muziekbeheerder van de show, Alexandra Patsavas, werkte ook aan Grey's Anatomy, Gossip Girl, Mad Men en The OC .

12. Kate Burton (vice-president Sally Langston) is de dochter van Richard Burton, dus zij groeide op met Elizabeth Taylor als haar on-again, off-again stiefmoeder.

13. Kerry Washington ging naar Spence, dezelfde sjieke privéschool in New York als Gwyneth Paltrow.

14.Olivia Pope draagt ​​ook alleen gouden Movado-horloges omdat Washington woordvoerder is van het merk.

15. Harrison (Columbus Short) en Olivia's moeder ( Khandi Alexander ) kregen hun rollen aangeboden zonder te moeten auditie doen.

16. Bellamy Young 's echte naam is Amy Young, maar er was al een actrice met die naam toen ze lid werd van de Screen Actors Guild.

17. Olivia Pope's kenmerkende langstammige rode wijnglazen zijn verkrijgbaar bij Crate and Barrel en zijn constant uitverkocht.

18. Darby Stanchfield die Abby speelt speelde Betty Draper's veroordelende buur en moeder van griezelige Glen in "Mad Men."

19. Jeff Perry (chef van het personeel van Fitz) was getrouwd met actrice Laurie Metcalf, oftewel Tante Jackie van 'Roseanne', en ze hebben samen een dochter.

20. Jammer genoeg is gemeld dat Shonda Rhimes precies weet wanneer en hoe de show zal eindigen. Voor goed.