15 verrassende feiten over uw favoriete vakantiefilms

 
Anonim

door Emily Laurence 3 jaar geleden

Binge-watching klassieke vakantiefilms zoals Love Actually, Elf en Home Alone zijn net zo'n vakantie traditie geworden als het bakken van koekjes en het geven van geschenken. Maar zelfs als je alle lijnen kunt citeren, zijn we bereid om te wedden dat er nog steeds een paar dingen zijn die je niet weet over het maken van deze films.

We ontdekten verrassende factoïden - van on-set feuds tot casting swaps - ongeveer 15 van de meest populaire vakantiefilms. Niet alleen zullen deze klompjes van pas komen als je A Christmas Story bekijkt met je nichtjes en neven en hun kleine geesten wilt pijpen, ze zullen je ook een nieuw perspectief geven op iets dat je waarschijnlijk honderd keer hebt gezien.

Doorklik voor verrassende feiten - van on-set feuds tot casting swaps - achter 15 cult-klassieke vakantiefilms.

Liefde eigenlijk

We denken dat Emma Thompson er echt fantastisch uitziet in de liefde . Maar geloof het of niet, ze droeg in feite een dik pak om haar personage er wat frumpy uit te laten zien.

Nog een leuk feit? Kris Marshall, die Colin speelde - de man die naar de Verenigde Staten trok om te neuken - had zoveel plezier bij het filmen met drie Amerikaanse babes dat hij die dag gratis werkte.

Foto: Hoffelijkheid van Universal

Elf

Je kunt je moeilijk voorstellen dat iemand anders dan Will Ferrell Buddy the Elf speelde, maar oorspronkelijk was het onderdeel van Jim Carrey . Het script werd geschreven in 1993 en het duurde tien jaar voordat het daadwerkelijk gebeurde. Tegen die tijd was Ferrell een grotere slag.

Foto: Hoffelijkheid van New Line Cinema

Alleen thuis

Home Alone is gefactureerd als een film die leuk is voor kijkers van alle leeftijden, maar er is een persoon in de film die niet echt een gezinsvriendelijk type is: Joe Pesci, die slechterik Harry Lime speelde. Pesci vervloekt naar verluidt zo veel op de set dat regisseur Chris Columbus er bij hem op aandrong om koelkast te zeggen in plaats van eh, het andere woord. Maar als je de gozer uit Goodfellas in je film cast, vraag je er om, toch?

Foto: Hoffelijkheid van 20th Century Fox

Het is een geweldig leven

Het kan nu een vakantieklassieker zijn, maar toen het voor het eerst uitkwam, werd het een heerlijk leven als een blindganger beschouwd. Ook moeilijk te geloven: het werd feitelijk in juli in Californië gefilmd. Al die sneeuw is helemaal nep.

Foto: Hoffelijkheid van Liberty Films

Vier kerstdagen

Als je denkt dat Reese Witherspoon en Vince Vaughn geweldige chemie hadden in Four Christmas, schrijf het dan op tot goed acteren. Naar verluidt redeneerden ze zo vaak op de set dat dit leidde tot filevertragingen. Vaughn is geneigd om lijnen te improviseren, terwijl Witherspoon een zeer gerepeteerde actrice is. De twee konden niet opschieten.

Foto: Hoffelijkheid van Spyglass Entertainment

Miracle op 34th Street

Het kan lastig zijn om een ​​film te filmen over de kerstman met een achtjarige, maar de magie was niet verbrijzeld voor de kleine Natalie Wood. Sterker nog, ze geloofde dat Edmund Gwenn echt de Kerstman was, de hele tijd dat ze aan het filmen waren. Dat wil zeggen tot het wrap-feest, toen ze hem vers geschoren zag.

Foto: Hoffelijkheid van 20th Century Fox

Een kerstverhaal

Zelfs als je altijd de 24-uurs marathon van A Christmas Story van TBS de hele dag gadeslaat, wedden we dat je niet wist dat de Chinese restaurantscene enkele echte verrassingen had voor de filmfamilie . Ze hadden naar verluidt geen idee dat de obers naar hun tafel zouden komen om te zingen. Hun lachen is echt!

Foto: met dank aan MGM

De vakantie

Deze rom-com is zeker Jude Law op zijn meest charmante. En het is geen wonder: de regisseur liet hem Clark Gable bestuderen en zijn personage op hem baseren. En jij kent de Blockbuster-videotheek met Dustin Hoffman ? Het was volledig geïmproviseerd. Hoffman reed door de videotheek en zag dat daar een film werd opgenomen en regisseur Nancy Myers maakte de cameo speciaal voor hem.

Foto: met dank aan Universal Pictures

Bridget Jones's Diary

De meeste mensen weten dat Renee Zellweger 25 pond won om Bridget Jones te spelen, maar dat was niet het enige extreme wat ze deed voor de rol. Ze werkte ook een maand in een echte uitgeverij en op de een of andere manier wisten haar collega's niet wie ze werkelijk was. Ze had zelfs een ingelijste foto van toenmalige vriend Jim Carrey op haar bureau, waarvan haar collega's vonden dat het een beetje raar was

.

Foto: met dank aan Universal Pictures

Jingle All the Way

Arnold Schwarzenegger moest misschien in Malling- menigte in Jingle All the Way vechten , maar hij had het gemakkelijk vergeleken met costar Dan Riordan, die Turbo Man speelde. Riordan was naar verluidt zo hoogtevrees dat de rol moeilijk was om te spelen, en hij moest zich mentaal voorbereiden op elke take.

Foto: Hoffelijkheid van 20th Century Fox

Hoe de Grinch kerstmis heeft gestolen

­ Jim Carrey maakte voor een mooie epische Grinch in de film van 2000, maar Jack Nicholson en Eddie Murphy werden ook overwogen voor de rol. En Carrey leed echt voor het onderdeel. Zijn prothetische make-up was zo irritant dat een Navy SEAL hem wat marteltechnieken moest leren om hem te grijnsen en te verdragen. Geen wonder dat de Grinch zo chagrijnig was.

Foto: met dank aan Universal Pictures

Serendipity

Serendipiteit inspireert allerlei goede gevoelens over zielsverwanten en het lot. En het lijkt erop dat John Cusack ook voorbestemd was om erin te sterreren, gezien een aantal behoorlijk interessante toevalligheden die plaatsvonden. Het was niet zijn eerste film waarin het boek Love in the Time van Cholera werd genoemd - het staat ook in zijn film High Fidelity vermeld . Het is ook niet de eerste keer dat hij het heeft over de constellatie van Cassiopeia. Cusack wijst het ook op zijn liefdesbelang The Sure Thing .

Foto: Hoffelijkheid van Miramax

Kerstvakantie van National Lampoon

Er is iets speciaals aan Clarks jeugdhuis in de kerstvakantie- film: het is hetzelfde huis als op Bewitched . Maar dat 'huis' was eigenlijk een Warner Bros.-set. Hopelijk verpletteren we hier geen dromen.

Foto: Hoffelijkheid van Warner Bros.

De Kerstman

De Santa Clause kwam uit in 1994, op het hoogtepunt van Tim Allen 's faam, dankzij Home Improvement . De film maakt zelfs een paar moppen voor Home Improvement . Ten eerste, wanneer Allen een gereedschapsriem oppakt in de werkplaats van Santa en deze vervolgens weer schudt met zijn hoofd, en als acteur Jimmy Labriola van de show een cameo maakt als vrachtwagenchauffeur.

Foto: Hoffelijkheid van Walt Disney Pictures

Gewoon vrienden

Anna Faris heeft in de rom-com Just Friends helemaal naast Ryan Reynolds de rol gespeeld van de hippe popster Samantha James. Blijkt dat Paris Hilton de inspiratie was voor het personage. Hilton deed eigenlijk auditie om James te spelen, maar ironisch genoeg kreeg ze de rol niet.

Foto: Hoffelijkheid van New Line Cinema

De beste reizen van 2015, volgens ons