12 winkelgewoontes die u nu moet doorbreken

 
Anonim

door Perrie Samotin

234 aandelen

4 jaar geleden

Als het op winkelen aankomt, zijn we allemaal schuldig aan een paar overtredingen. Namelijk, dingen kopen die we niet echt nodig hebben, verstrikt raken in het bezitten van 'It'-items en af ​​en toe beschieten voor prachtige dingen die we ons niet echt kunnen veroorloven. Er is echter een verschil tussen het eenmalig slachtoffer worden van deze praktijken en het ontwikkelen van complete gewoonten die van invloed kunnen zijn op uw bankrekening en uw gevoel voor stijl (om nog maar te zwijgen van kostbaar kastvastgoed.)

Ik probeer deze gals bij te houden = slecht idee. (Getty)

Je probeert de straatstijlsterren bij te houden.

Elke straatstijl-verslaafde weet dat er bepaalde persoonlijkheden zijn die het simpelweg doden elke keer dat ze worden gefotografeerd. Maar alleen omdat je Miroslava Duma, Eva Chen, Alexa Chung of Anya Zirhouva gedrapeerd in Chanel, Céline- hebt gezien of omdat je tijdens Fashion Week in New York bent en door Phil Oh wilt worden beetgenomen - is dat geen goede reden om uit te gaan en dezelfde dingen uit te geven.

Laten we niet vergeten: verschillende grote street-fashion spelers, editors en bloggers krijgen gratis designerartikelen toegestuurd om mensen zoals wij uit te nodigen om het te kopen. Anderen zijn, nou ja, rijker dan wij en het is hun dagelijkse klus om de hele wereld rond te dwarrelen in de nieuwste merkkleding, wat leuk is om te bewonderen maar niet noodzakelijkerwijs gezond om te evenaren.

Je offert echte dingen voor modegeld.

Zoveel als we houden van mode en winkelen en het heel serieus nemen, laten we echt zijn: een paar Isabel Marant-laarzen zijn zeker niet belangrijker dan een maand lang eten, je studieleningen betalen of huur maken. Wil je echt die laarzen? Zet elke maand een beetje apart om ze uiteindelijk direct en schuldvrij te kopen (de beste manier!)

Je koopt consequent dingen die niet gelmen met je levensstijl.

Er is niets mis mee om af en toe prachtig onpraktische stukken te behandelen, maar het is een slechte gewoonte om te hebben als je constant spendeert aan items die niet passen in je levensstijl. Ben je een kleuteronderwijzer die nooit hakken aan het werk zou dragen? Misschien wil je op dit moment geen $ 600 voor die Manolo Blahniks uitgeven . Werkt u bij een conservatief hedgefonds? Je zult waarschijnlijk niet veel slijtage krijgen van dat wild afgedrukte Kenzo- pak. Waarom zou je je zuurverdiende geld besteden aan dingen die niet worden gebruikt?

Je winkelt voor Instagram.

We haten het om aan te nemen dat je iets koopt, zodat mensen weten dat je het bezit, maar helaas, dit is de wereld waarin we leven. Koop je die Balenciaga- tas omdat je het echt heel erg leuk vindt, of omdat je wilt dat anderen weten dat je het hebt?

Als je die designer schoenen koopt, kun je er echt van genieten zonder ze op social media te plaatsen? Als het antwoord nee is, denkt u misschien aan uw winkelgewoonten.

Je speelt niet het wachten-op-een-spel.

Dit is een veelgemaakte fout die we allemaal maken, maar het is de tip die je zal helpen om geen spijt te hebben van iets dat je koopt. Elke keer dat je aan het shoppen bent voor iets waar je van houdt maar het niet echt nodig hebt, plaats het dan terug op het rek (of haal het uit je online winkelwagen) en wacht een volledige 24 uur. Als je er niet aan kunt denken, is het een teken dat het het waard kan zijn. Je zou geschokt zijn hoe vaak we dingen vergeten die we bijna kopen als we wat tijd en afstand tussen ons en ons nemen.

Een slechte gewoonte van winkelen: iets duurs kopen zoals een Chanel-tas, en kort daarna een aantal goedkopere tassen kopen. (Foto: Jenny Norris)

Je behandelt geen grote aankopen zoals grote aankopen.

Denk er eens over na: wanneer iemand een nieuwe auto of een nieuw huis koopt, kopen ze een paar kleinere, goedkopere huizen en auto's een paar maanden later niet, toch? Dus als u die $ 2000-beleggingstas koopt, waarom zou u dan snel vijf andere, goedkopere tassen kopen? Dit is een schop in het berouw van de koper, zowel voor de dure tas die je niet zo vaak gebruikt, als voor de goedkopere tassen waarvan je weet dat je ze niet echt nodig had

Je raakt verstrikt in één-seizoenswonderen.

Laten we duidelijk zijn: we denken zeker niet dat elke spurge iets 'klassieks' moet zijn dat tot het einde der tijden zal duren (waar is het plezier in dat?) Maar we denken wel dat we een hoop kunnen laten vallen op iets dat zo duidelijk de ' het is een item uit een verzameling (ahem, het $ 1000-advieshirt voor volwassenen van Alexander Wang, of de $ Birkenstock-achtige dia's van Givenchy's $ 900) is gek. Waarom? Omdat er een uitstekende kans is dat, nadat het seizoen voorbij is en de glans begint te vervagen, je misschien zou gaan voelen dat je uitspatting gedeeltelijk te wijten was aan de directheid van iets begeerd te hebben, in plaats van iets te hebben waar je absoluut dol op bent.

Bovendien, drapeer jezelf in de coolste labels en "It" -items geven je misschien een boost van instant kleermakersplezier, maar binnen zes maanden zijn die stukken overbodig, ben je een maand huur kwijt, en zul je je gedwongen voelen om omhoog met de cyclus van het kopen van de volgende ronde felbegeerde stukken. Vermoeiend!

Heb je al 43 gestreepte shirts? Misschien wilt u er nog eens over nadenken om er nog een te kopen. (Foto: Sincerely Jules)

Je blijft hetzelfde kopen. exact. stuff.

Gaat je kast letterlijk barsten van één type item, zoals zwarte jurken, leren moto-jacks, gestreepte shirts? Als dat zo is, wil je misschien nadenken over het verkleinen en alleen houden van degene die je het meest draagt. Waarom? Omdat het een bekend feit is dat hoe meer je bezit, hoe minder je draagt.

Je bent een label dat je weet.

Als modelliefhebbers is het een gegeven dat ons innerlijke Sybarite zo nu en dan naar voren zal komen. Niets schandelijks - de meeste designer-dingen zijn mooi - maar als je gewoon voor een label koopt en het item niet echt jouw smaak is, nou, is dat niet zo gek? Kijk de volgende keer dat je winkelt echt naar elk item en beslis of je het echt leuk vindt, anders zou het je moeten houden van het label.

Je geeft elke verkoop-e-mail, flitshandverkoop of promotie op.

Terwijl e-mails voor verkoop via e-mail en flash-sites fantastisch kunnen zijn als je ergens op de markt bent, kunnen ze behoorlijk gevaarlijk zijn voor de casual shopper die - toen ze vanmorgen wakker werd - geen idee had wat ze nodig had of wilde, laten we zeggen, een $ 700 Phillip Lim- sweatshirt tot ze een e-mail ontving waarin stond dat het 20% is. Als je naar een bepaald product hebt gekauwd en toevallig ziet dat het vandaag de dag nog op verguld is, ga ervoor.

Maar als je er klaar voor bent om in vijf seconden $ 500 te pony voor een rok die je nog nooit hebt gezien, nou, misschien wil je even van de computer stappen en het item opnieuw bezoeken wanneer je dopaminegehalte afneemt.

Je bent een retail snob.

Legitiem stijlvolle vrouwen zullen alles trollen - en we bedoelen elke winkel met zero snob-factor, maar ze blijven trouw aan hun esthetiek.

Ze zal bijvoorbeeld niet bang zijn om in het winkelcentrum een ​​goedkope tienerwinkel te bezoeken, maar dat betekent niet dat ze weggaat met dezelfde dingen die haar 12-jarige neef zou doen. Ze vindt misschien een moordenaar zwarte legging, een gekrompen blazer, de perfecte skinny jeans of een paar geweldige kostuumjuwelen.

Hetzelfde geldt voor fast-fashion trefpunten zoals Forever 21, stoffige oude kringloopwinkels en off-prijsparadijzen zoals TJ Maxx, Marshalls en Century 21, die altijd vol staan ​​met geweldige dingen tegen niet-zuipen prijzen.

Je vergeet constant om terug te keren.

Ja, het leven wordt druk, maar als je het zo druk hebt dat je het postkantoor niet kunt halen om dat jack van $ 100 terug te krijgen dat niet past, of terug te keren naar de winkel om je geld terug te krijgen voor de $ 50 top waarvan je besloot dat je het niet leuk vond, nou, je neemt letterlijk geld, gooit het in de lucht en loopt weg. We zouden dat een grote fout noemen.