12 romantische komedies waar de mode bijna beter is dan de film

 
Anonim

door Jason Pham 1 maand geleden

Foto: Foto: Warner Bros. Afbeeldingen. Columbia Pictures. Walt Disney Studios Motion Pictures. Ontwerp: Allison Kahler / STYLECASTER.

Scroll om meer afbeeldingen te bekijken

Er is geen romantische komedie die ik niet zal bekijken. Of het nu Sarah Jessica Parker en Hugh Grant zijn die het moeilijk hebben om te overleven in het Midwesten of Drew Barrymore die haar eerste kus op een honkbalveld heeft, ik ben er helemaal bij. Maar ik ben ook niet blind. Er zijn meer slechte romcoms dan er verbazingwekkende, en ik heb mijn deel van de stinkers bekeken. Maar zelfs als de verhaallijn niet goed is, heb ik altijd een zilveren voering gevonden: de kleding.

MEER: 13 Modieuze High School-personages Zorgen om Best-Dressed te worden

Rom-coms hebben hun terugkerende tropen: de kus voor de laatste daad, de flirterige ruzies tussen de leads. Maar een ding waar ik bijna altijd op kan vertrouwen als ik naar een rom-com kijk, zijn fabelachtig geklede personages, van de roze jurken Isla Fisher draagt ​​in Confessions of a Shopaholic tot de drop-dead-prachtige bruidsjurk in Crazy Rich Aziaten . Om je modeminnende bioscoopbezoeker van brandstof te voorzien, hebben we 12 rom-coms verzameld waar de stijl bijna (zo niet) beter is dan het verhaal. De plots kunnen soms teleurstellen, maar mode zal altijd een hoogtepunt zijn.

De duivel draagt ​​Prada

Geen enkele modelfilmlijst is compleet zonder The Devil Wears Prada uit 2006. De film, die zich richt op Andy Sachs, een assistent in een modieus tijdschrift, zit vol met leuke modemomenten, van de prachtige jassen en tassen die Miranda Priestly op bureaus gooit naar de iconische montage van Andy die transformeert van een koopje-shopper naar een van de best geklede medewerkers van het tijdschrift Runway . Hoewel de film nauwelijks als een rom-com geldt (de romance van Andy neemt een plekje achter in haar relatie met haar baas), zijn er meer dan genoeg modemomenten om van te genieten.

Foto: 20th Century Fox.

Foto: 20th Century Fox.

Foto: 20th Century Fox.

Seks en de stad

Rom-coms zijn altijd in verband gebracht met mode, maar Sex and the City heeft het naar een hoger niveau getild. De HBO-tv-serie bracht zijn eerste film in 2008 in première, en hoewel de verhaallijn met gemengde recensies van fans werd ontvangen (zelfs ons niet laten beginnen met de tweede film) stelde de mode niet teleur. Van Carrie Bradshaw's dromerige Vivienne Westwood trouwjurk tot de vele kleurrijke en fashion-forward looks die alle vier de vrouwen dragen, de mode in Sex and the City maakt het een must-watch, zelfs als je lauwe gevoelens hebt over de franchise als geheel.

Foto: Marcel Thomas / FilmMagic.

Foto: James Devaney / WireImage.

Foto: James Devaney / WireImage.

Crazy Rich Aziaten

2018's Crazy Rich Aziaten maakten op meer dan één manier geschiedenis. Naast de all-Aziatische cast, was de film een ​​verdomd goede rom-com en bevatte het een van de bekendste tropen van het genre: geweldige kleding. De film gaat over een Amerikaanse professor die samen met haar vriend naar Singapore reist, zich er niet van bewust dat hij de erfgenaam is van een van de rijkste families van het land. De verhaallijn is een fokkerij die is gekweekt voor mooie, luxe kleding, en het stelt niet teleur. Van de gouden met de hand geschilderde trouwjurk die Araminta Lee door het gangpad naar Rachel Chu's adembenemende blauwe jurk loopt, is Crazy Rich Asians vol modieus oogsnoepje.

Foto: Warner Bros.-afbeeldingen.

Foto: Warner Bros.-afbeeldingen.

Foto: Warner Bros.-afbeeldingen.

Foto: Warner Bros.-afbeeldingen.

Mooie dame

De Pretty Woman van 1990 volgt Vivian Ward, een sekswerker met een down-on-its-luck, die een rijke zakenman ontmoet genaamd Edward Lewis. De film zit boordevol brutale monologen (waaronder deze iconische), winkelprachten en outfits die het kopiëren waard zijn, van Vivian's off-the-shoulder rode jurk tot de bijpassende polkadotlook die ze droeg met Edward tot een polowedstrijd.

Foto: Buena Vista-foto's.

Foto: Buena Vista-foto's.

Foto: Buena Vista-foto's.

Bekentenissen van een Shopaholic

Alleen al op basis van de titel moet 2009's Confession of a Shopaholic worden gevuld met prachtige kleding, en verrassing, verrassing, dat is het ook. De film volgt Rebecca Bloomwood, een schrijver die een verslavende winkelverslaving heeft die haar leidt tot ernstige schulden en gebroken relaties. Hoewel de film een ​​waarschuwend verhaal is voor degenen die teveel aan kleding spenderen, is het ook een feest voor de modeliefhebber.

Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures.

Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures.

Voor alle jongens waar ik eerder van hield

2018's To All the Boys I Loved Before Before ging een paar maanden geleden in première, maar het heeft nu al een impact op de retro middelbare schoolstijl. De film volgt Lara Jean Covey, een tiener wiens liefdesbrieven naar voormalige verliefdheden per ongeluk worden gemaild. De film is schattig en een broodnodige adem van diversiteit die ontbrak in het tiener rom-com-genre. Maar daarnaast bevat de film ook een heleboel Pinterest- en Halloween-waardige outfits, zoals de kleurrijke coltruien en denimrokken van Lara Jean.

Foto: Netflix.

Foto: Netflix.

13 op weg naar de 30

13 Going on 30 is een klassieke rom-com die de tand des tijds heeft doorstaan, zowel qua film als qua mode. De film volgt Jenna Rink, een ongemakkelijk 13-jarig meisje dat op magische leeftijd 17 jaar wordt en 30 jaar wordt en schrijver in een groot vrouwenmagazine. De mode van de film combineert de grillige outfits van een in de jaren 80 geboren 13-jarige met de overdreven stijl van de vroege jaren '00.

Foto: Columbia Pictures.

Foto: Columbia Pictures.

Foto: Columbia Pictures.

clueless

Als je in de jaren '90 bent geboren, heb je tenminste één keer in je leven nagedacht over verkleden als Clueless 's Cher Horowitz voor Halloween. Het personage, een tienermeisje met een passie voor mode en roddels, werd een instant-icoon toen de tiener rom-com première beleefde in 1995. Samen met Cher's iconische gele geruite schoolmeisje-outfit zag Clueless ook mode-favoriete looks van haar bestie, Dionne en de andere preppy outfits die Cher in de hele film draagt.

Foto: Paramount Pictures.

Foto: Paramount Pictures.

Legaal blond

Roze, roze en meer roze is het kleurenschema van 2001's Legally Blonde, dat een vrouw volgt genaamd Elle Woods terwijl ze naar Harvard Law School gaat om het hart van haar ex terug te winnen. Hoewel Elle haar ex verlaat om een ​​serieuze advocaat te worden, twijfelde haar liefde voor mode nooit, te oordelen naar het roze ensemble dat ze droeg in de eindscène van de film.

Foto: MGM Distribution Co.

Foto: MGM Distribution Co.

500 zomerdagen

2009's 500 Days of Summe r heeft misschien niet de flitsende en designer-kostuums die de andere rom-com's op deze lijst hebben, maar het is nog steeds gevuld met een hoop inspiratie. De film volgt de relatie van een paar van begin tot eind. Het speelt zich af in de moderne tijd, maar veel van zijn outfits hebben een jaren 60-stijl flare, met trui vesten en denim rokken vaak gezien op de personages.

Foto: Fox-zoeklichtafbeeldingen.

Amélie

Amélie 2001 is de droom van een Franse film- en modeliefhebber. De film volgt Amélie, een verlegen serveerster die besluit haar leven te keren. In tegenstelling tot sommige van de rom-com's op deze lijst, is mode geen thema van de film, maar komt het zeker voor in de kleding van de protagonist, van haar coole jassen tot haar eigenzinnige accessoires.

Foto: UGC-Fox-distributie.

Foto: UGC-Fox-distributie.

Foto: UGC-Fox-distributie.

1968's Funny Girl volgt het leven van Fanny Brice, een beroemd actrice- en mode-icoon uit de jaren 1920. De film sterren Barbra Streisand als Brice in meerdere fasen van haar leven. Ze modelleert enkele van de mooiste outfits en haarstijlen van het personage, van haar iconische opsteekkapsels tot de sprankelende en vloeiende jurken die ze draagt ​​voor feesten.

Foto: Columbia Pictures.

Foto: Columbia Pictures.

Foto: Columbia Pictures.