10 dingen die je altijd al wilde weten over sperma, maar die je niet durfde vragen

 
Anonim

door Kristen Droesch, YourTango 5 jaar geleden

Seks is ongeveer net zo leuk als twee mensen kunnen hebben. Dit is een goed gedocumenteerd feit. Maar als het op sperma aankomt, weet u dan wat u moet weten? Er is veel te weten over die kleine jongens. Hier zijn slechts 10 van de vele dingen die je altijd al wilde weten over sperma, maar die je niet durfde te stellen.

Wie weet?!
Foto: Getty

1. Niet alle sperma worden gelijkgemaakt. Zoals een man graag miljoenen perfecte kleine jongens zou willen hebben, is het feit dat veel van hen misvormd zijn. We hebben het over twee hoofden, twee staarten, kronkelige staarten, koppen die te groot of twee klein zijn, enz.

2 . Sperma zijn harde werkers. Nou ja, niet allemaal. Maar van diegene die recht genoeg kunnen zwemmen om bij het ei te komen, boort één gelukkige bugger (hoewel soms meer dan één. Kunt u veelvouden zeggen?) Zijn weg naar het ei om te beginnen met bevruchting.

3. Er is een verschil tussen 'sperma' en 'sperma'.
M iedereen gebruikt beide termen door elkaar, maar ze zijn niet dezelfde substantie. Spermacellen zijn slechts een deel van het sperma. De zaadvloeistof bevat ook fructose en proteolytische, naast andere enzymen, om het sperma op die manier te helpen.

4. De kansen zijn moeilijk. In het gemiddelde ejaculaat zijn er 200 miljoen sperma. Dat is een steile competitie!

5. Sperma hoeft niet te bewegen om een ​​ei te bevruchten. Dat is zowel waar als niet waar. Om natuurlijke bevruchting te laten plaatsvinden, moet het sperma kunnen zwemmen en in het ei kunnen boren, maar tijdens in-vitrofertilisatie wordt het sperma rechtstreeks in het ei geïnjecteerd, waardoor beweging op het sperma een probleem vormt.

Ga voor 5 fascinerende spermafeiten nu naar YourTango!

Meer over YourTango:
7 leuke sex-posities om vanavond te proberen
Helpen! Mijn man is verveeld van seks
6 dingen die je niet wist over je clitoris