10 dingen waarover niemand u ooit vertelt: thuis tanden bleken

 
Anonim

door Michelle Grossman 4 jaar geleden

Jose Luis Pelaez Inc./Blend Images

We willen allemaal dat een glimlach van een miljoen dollar, en wat maakt het nog waardevoller dan het hebben van de perfecte parelwitte blanken? Hoewel we misschien willen dat onze tanden er uitzien als een miljoen dollar, betekent dat niet noodzakelijk dat we al dat geld moeten betalen om dat te doen. Het bleken van tanden komt in verschillende vormen omdat het professioneel gedaan kan worden in het kantoor van een tandarts, thuis met vrij verkrijgbare gels en strips, of zelfs als een doe-het-zelfzaak met spullen die je waarschijnlijk op dit moment in je huis hebt. Hoewel al deze informatie klinkt als oud nieuws, hieronder vindt u 10 feiten over het bleken van tanden waarover niet zo vaak wordt gesproken.

1. Gezonde tanden zijn belangrijk . Als je grote vlekken hebt doordat je je tanden niet zo vaak poetst als je zou moeten doen, is bleekmiddel zijn levensreddend punt gepasseerd. Het niet verzorgen van je tanden doet alle kansen aflopen om een ​​effectief resultaat te krijgen van een witmakend product, en als het bleekmateriaal in gaatjes terechtkomt of bederft, kan het de situatie erger maken.

2. Pijn is normaal. De belangrijkste bijwerkingen van het bleken van tanden zijn verhoogde gevoeligheid van de tanden en irritatie van het tandvlees. Op de niet zo vaak voorkomende bijwerking is de schaal maagirritatie en misselijkheid, vaak veroorzaakt door het slikken van de gel.

3. Toch vermijdbaar. Vlak voor het bleken, is het het beste om je tanden te poetsen met een zuurstofhoudende tandpasta die natuurlijke polijstmiddelen en aloë vera bevat; dit zal helpen je tandvlees te versterken en gevoeligheid te voorkomen.

4. Instructies zijn om een ​​reden gedaan. Wanneer u zelf uw tanden witt, is het uiterst belangrijk om de aanwijzingen te volgen die u krijgt. Als je strips langer laat dan de aanbevolen tijd, of meer gel toevoegt, krijg je geen nog wittere tanden, maar stel je je tandvlees bloot aan mogelijke chemische brandwonden en irritatie.

5. Er is zoiets als teveel doen. Als je je tanden continu bleert, zullen ze uiteindelijk krijtachtig lijken in plaats van glimmend. Een goede regel om te volgen is om je tanden aan te passen aan het wit van je ogen.

6 . Eén maat past niet allemaal. Omdat de glimlach van iedereen anders is, zouden we niet allemaal dezelfde lade moeten gebruiken om onze tanden witter te maken. Aangepaste laden zorgen ervoor dat het bleekmiddel blijft waar het is bedoeld, en niet op schadelijke plaatsen zoals uw tandvlees.

7. Het hoeft geen fortuin te kosten . Je tanden laten witten door een tandarts of zelfs vrij verkrijgbare strips kopen, kunnen duur worden, gelukkig zijn er enkele natuurlijke remedies die voor een fractie van de kosten de slag kunnen slaan. Aardbeien kunnen helpen om tanden witter te maken, omdat ze appelzuur bevatten, dat voorkomt in sommige witmakende tandpasta's. Appels, selderij, wortels en citrusvruchten verhogen de speekselproductie en fungeren als natuurlijke vlekkenverwijderaars.

8. Het is niet permanent. Waar of hoe je je tanden witter maakt, het zal niet eeuwig duren. De meeste resultaten duren van 6 maanden tot 2 jaar, maar het hangt allemaal af van hoe gemakkelijk uw tanden vlekken, evenals uw dieet.

9. Geen koffie of thee gedurende minstens twee weken. Voordat je in paniek raakt, is er een uitzondering op deze regel: het is prima zolang je een rietje gebruikt. Het drinken van koffie of thee na het bleken van tanden kan vlekken veroorzaken, dus maak rietjes tot je nieuwe beste vrienden voordat je je nieuwe look verpest.

10. Drink water. Dat lijkt het antwoord te zijn op al onze problemen in het leven, toch? Water is het beste voor het wegspoelen van stukjes voedsel, suikers en andere rotzooi die zich op je tanden opbouwt en maakt ze dof. Dus, voor een snelle en gemakkelijke manier om op te vrolijken, drink op!