10 Beauty Sins We moeten stoppen met committen

 
Anonim

door Aly Walansky 4 jaar geleden

Foto: Henry Arden / Cultura / Getty Images

Of we ons ervan bewust zijn of niet, veel van ons zijn nogal zondig als het gaat om onze schoonheidsroutines. Als je dit seizoen van de ondeugende lijst van Skin Care Santa wilt wegblijven, zijn er enkele ernstige slechte schoonheidsgewoonten die we allemaal zouden moeten begaan.

Serums of crèmes aanbrengen met onreine handen

.


Vergeten om je handen te wassen voordat je sera aanbrengt of vingers in een pot dompelt, is in feite een open uitnodiging voor ziektekiemen om binnen te dringen, waardoor het een van de beste schoonheidszonden is die je kunt vastleggen. Je wilt geen bacteriën krijgen en wie weet wat er nog meer is in je (niet bepaald goedkope!) Huidverzorgingsproducten en op je huid, zegt Kathy Heshelow, oprichter van Sublime Beauty.

Knallen puistjes

.


Een van de ergste dingen die je met je huid kunt doen, is je puistjes opdrogen, zegt Allison Tray, eigenaar van Tres Belle Spa. Niet alleen kunt u infecties onder de huid verspreiden, waardoor er meer puistjes naar de oppervlakte komen, maar u kunt ook littekens creëren. Wanneer je een puistje knalt, stopt het als een gewoon pukkeltje en wordt het een open wond, waardoor het vatbaarder wordt voor ziektekiemen en puistjes.

SPF overslaan

.


Het is een al te vaak geloof dat zonnebrandmiddelen alleen in de zomer noodzakelijk zijn, maar het is cruciaal het hele jaar door, zelfs in het holst van de winter. Uw huid moet elk seizoen worden beschermd, dus SPF moet dagelijks worden gebruikt, zegt dermatoloog Dr. Adebola Dele-Michael .

Ruig zijn met onze huid

.


Onze huid moet niet worden gereinigd zoals ons bad-elleboogvet de klus niet klopt! Naar beneden trekken, te hard op de huid duwen of uitrekken leidt alleen maar tot fijne lijntjes en rimpels. Gebruik altijd een lichte aanraking op je huid, vooral de kwetsbare huid van de ogen en nek, zegt Heshelow.

Lippen likken

.


Het is zo ongeveer de tijd van het jaar waarin onze lippen van nature droog zijn van het koude weer en de warmte binnen, en het is een natuurlijk instinct om onze lippen te likken om ze vochtig te houden. In feite is het het ergste wat je kunt doen en zal het alleen maar droger worden. Probeer de lippen zo gehydrateerd mogelijk te houden met een speciale lipbeschermer of een lippenbalsem die beladen is met verzachtende middelen zoals petroleum, lanoline en cacaoboter of zelfs gewoon Vaseline, zegt dermatoloog Dr. David Bank . Blijf uit de buurt van andere droogmiddelen zoals alcohol, salicylzuur, kamfer, citrus of andere droogmiddelen.

Grijpen grijzen

.


Je zag een grijs haar en je rende naar een vakantiefeest - wat te doen? Je zou niet alleen zijn als je eerste instinct is om ze uit te pluizen, maar het plukken van elk haar zal ervoor zorgen dat ze teruggroeien

.

en ja, ze zullen nog steeds grijs worden. Wanneer een streng grijs wordt, zijn de pigmentproducerende cellen aan het haarzakje helemaal versleten, dus het maakt niet uit wat je doet, het haar groeit terug in dezelfde schaduw, zegt dr. Bank. Probeer in plaats daarvan een tijdelijke grijze haarkleurbehandeling thuis voor een snelle oplossing.

Make-up 's nachts niet verwijderen

.


Het maakt niet uit hoe moe je bent of hoe laat je binnenkomt, verwijder die make-up en laat je huid een nachtje ademen. Je kunt het beste doen om een ​​serum- of nachtcrème op te volgen om collageen en hydraat te stimuleren, zegt Heshelow.

Slapen op je gezicht

.


Slapen op je zij of je buik creëert een groef aan één kant van je gezicht. Slapen op je rug is een gemakkelijke manier om rimpels te minimaliseren, zegt Dele-Michael.

Elke dag scheren

.


Te veel mensen maken de fout om hun gevoelige huid steeds opnieuw te scheren, met name gebieden zoals benen, onderarmen en bikinilijn, zegt Noemi Grupenmager, oprichter en CEO van Uni K Wax Centers. Dit lijkt een snelle oplossing voor stoppelig haar, maar door te scheren wordt alleen het haar op huidniveau verwijderd, zodat het binnen een tot vier dagen weer verschijnt, en na verloop van tijd wordt de huid zelf grof. Erger nog: "Door het haar voortdurend te knippen, stimuleer je in feite de groei, en moedig je het haar sneller terug, dikker, grover en voller, waardoor meer haar uit elke porie groeit. Erger nog, het dagelijkse risico op kerven, snijwonden, ingroei en branderigheid van het scheermes verergert de huid verder, "zegt Grupenmager.

Over-pincet wenkbrauwen

.


"Niets zal je gezicht sneller doen verouderen dan dunne, overdreven, tweeënige wenkbrauwen", zegt Pamela Jeschonek, eigenaar van Everyday Esthetics. "Over-epileren kan ervoor zorgen dat uw ogen te dicht bij elkaar lijken, de brug van uw neus ziet er breder uit en maakt uw gezicht zelfs zwaarder. Dus tweeze met voorzichtigheid, en onthoud dat dun nooit binnenkomt als het gaat om de wenkbrauwen. "